Umjetnost

U likovnom natječaju sudjelovao rekordan broj škola iz cijelog svijeta

Hrvatska matica iseljenika
08.03.2021.
u 10:19

Očekujemo, kažu organizatori, prostor u Gradskoj galeriji u Iserlohnu da možemo izložimo radove kako bi žiri mogao odabrati najbolje.

Istekao je i produljeni rok za prijem radova u okviru likovno-literarnog natječaja na temu “Ruke…”Očekujemo još čitavi tjedan dolazak pisama, jer pošta kasni – poručuju organizatori Ankica i Ante Karačić.

Natječaj je zbog pandemije bio online. Ograničili smo broj online slanja na pet radova. Za sve one škole koje imaju puno veći broj radova omogućili smo slanje poštom. Pisma su putovala 2 do 3 tjedna, piše Hrvatska matica iseljenika. 

Usprkos svemu, ove su godine imali najveće sudjelovanje škola i nastavnika do sada.  Sudjelovalo je preko stotinu škola i stotinu i trideset nastavnika. Pristiglo je preko 900 radova iz Makedonije, Vojvodine, Mađarske, Rumunjske, Bosne i Hercegovine, Italije, Austrije, Hrvatske i Njemačke.

Iz Rumunjske je stiglo pedesetak radova iz dvojezične gimnazije u Karašsevu, iz Mađarske iz HOSIG -a Budimpešta, iz Makedonije ODD OU KONICA TETOVO, iz  Bosne i Hercegovine OŠ Orašje, PŠ Seona Tomislavgrad, PŠ Crvenica Tomislavgrad, PS. Dubrave-Vir i OŠ Sovići. Iz Njemačke ponovo sudjeluju gotovo svi nastavnici iz Hrvatske nastave Bavarska i Hrvatske nastava Hessen i Saarland itd.

Očekujemo, kažu organizatori, prostor u Gradskoj galeriji u Iserlohnu da možemo izložimo radove kako bi žiri mogao odabrati najbolje. To bi moglo biti od kraja ožujka do početka travnja. Termini za predviđene izložbe isto su ovisni o pandemiji. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije