Kubanski gost

U Hamiltonu proslavljen spomendan bl. Marije Petković

IKA
21.09.2018.
u 07:54

Proslavu je organizirao ogranak "Mons. Stjepan Šprajc" Kolumbovih vitezova Hrvatske župe sv. Križa. Slavlje je počelo procesijom s likom blaženice prema oltaru u paviljonu župnog parka

U izletištu Hrvatske župe sv. Križa iz Hamiltona u Smithvillu nedaleko od Niagare, u nedjelju je proslavljen 11. spomendan bl. Marije od Propetog Isusa, redovnice i blaženice poznate kao hrvatske Majke Terezije. 

Proslavu je organizirao ogranak "Mons. Stjepan Šprajc" Kolumbovih vitezova Hrvatske župe sv. Križa. Slavlje je počelo procesijom s likom blaženice prema oltaru u paviljonu župnog parka. Misu je na engleskom jeziku predvodio mons. Francisco Exposito, župnik katedrale sv. Izidora u Holguinu na Kubi i generalni vikar istoimene biskupije uime tamošnjeg biskupa i predsjednika Kubanske biskupske konferencije mons. Emilia Arangurena Echeverrie. Koncelebrirao je domaći župnik Marijan Mihoković. 

Mons. Exposito u propovijedi je opisao životni put blažene Marije i ocrtao njezin lik kao primjer milosrđa od kojega treba učiti i nasljedovati te ujedno zahvalio blaženici i njezinim redovnicama koje su i na Kubi (u Havani 2014. godine) otvorile svoju kuću za siromašne, posebno za djecu. Mons. Expositu sadašnji i budući glavni vitez Kolumbovih vitezova predali su novčani dar za katedralu u Holguinu.

Kubanski gost došao je na proslavu koja se održava unutar jubilarne 60. obljetnice Župe sv. Križa, na poziv mjesnog župnika i kao izaslanik biskupa u Holguinu i predsjednika Kubanske biskupske konferencije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije