Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

U Coucy le Château postavljena klupa francusko-hrvatskog prijateljstva

U gradskom parku postavljena je kamena "klupa prijateljstva" koju su uz prigodnu svečanost otvorili gradonačelnici dvaju gradova
14. travnja 2019. u 20:09 0 komentara 75 prikaza
Foto: lipik.hr

Francuski departman ‘L’Aisne, pokrajina Pikardija, najpovezaniji je s hrvatskim gradovima. Četiri manja grada iz ovog departmana prijatelji su s Lipikom, Velikim Trgovišćem, Dugim Selom i Zabokom, javlja Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Francuskoj Republici.

Manuela Panjkrc-Čuček Hrvatska redovnica proslavila stoti rođendan u Francuskoj pa naglasila: Vidimo se za deset godina

"Povezivanje" se nije ograničilo na potpisivanje povelja nego svake godine dolazi do uzajamnih posjeta i organiziranja različitih kulturnih manifestacija. U tome prednjači gradić Coucy le Chateau (stotinjak kilometara sjeverno od Pariza) koji već 20 godina priređuje tjedan hrvatske kulture na kojemu gostuju folklorne skupine, zborovi i pjevači iz različitih gradova sjeverne Hrvatske.

Domaćini i gosti iz Lipika, sa sadašnjim i bivšim gradonačelnicima, obilježili su desetu obljetnicu prijateljstva. U gradskom parku postavljena je kamena "klupa prijateljstva" koju su uz prigodnu svečanost otvorili gradonačelnici dvaju gradova.

Mate Gabelica Mate Gabelica Uspjeh hrvatskog iseljenika u Francuskoj: Od robijaša do predsjednikovog poznanika

Slična klupa prijateljstva, sa simbolima dvaju gradova (lav, konj) već je podignuta u Lipiku. Nakon inauguracije klupe, održan je prigodni program u kojem su tamburaši i folklorna skupina iz Lipika zabavljali stotinjak domaćih gostiju koji su se aktivno uključili u program.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.