Obljetnica

U Coucy le Château postavljena klupa francusko-hrvatskog prijateljstva

lipik.hr
14.04.2019.
u 20:09

U gradskom parku postavljena je kamena "klupa prijateljstva" koju su uz prigodnu svečanost otvorili gradonačelnici dvaju gradova

Francuski departman ‘L’Aisne, pokrajina Pikardija, najpovezaniji je s hrvatskim gradovima. Četiri manja grada iz ovog departmana prijatelji su s Lipikom, Velikim Trgovišćem, Dugim Selom i Zabokom, javlja Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Francuskoj Republici.

"Povezivanje" se nije ograničilo na potpisivanje povelja nego svake godine dolazi do uzajamnih posjeta i organiziranja različitih kulturnih manifestacija. U tome prednjači gradić Coucy le Chateau (stotinjak kilometara sjeverno od Pariza) koji već 20 godina priređuje tjedan hrvatske kulture na kojemu gostuju folklorne skupine, zborovi i pjevači iz različitih gradova sjeverne Hrvatske.

Domaćini i gosti iz Lipika, sa sadašnjim i bivšim gradonačelnicima, obilježili su desetu obljetnicu prijateljstva. U gradskom parku postavljena je kamena "klupa prijateljstva" koju su uz prigodnu svečanost otvorili gradonačelnici dvaju gradova.

Slična klupa prijateljstva, sa simbolima dvaju gradova (lav, konj) već je podignuta u Lipiku. Nakon inauguracije klupe, održan je prigodni program u kojem su tamburaši i folklorna skupina iz Lipika zabavljali stotinjak domaćih gostiju koji su se aktivno uključili u program.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije