Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

U Australiji za stradale od potresa prikupljeno više od $1,350,000.00 AUD

Sredstva idu u Hrvatski Caritas, središnju karitativno-pastoralnu ustanovu Hrvatske biskupske konferencije, a koji će kupiti stambene module za potrebe potresom nastradalih obitelji na području Sisačke biskupije
27. svibnja 2021. u 17:15 0 komentara 39 prikaza
Ilustracija
Foto: Pixabay/Ilustracija

Snažni potres koji je pogodio područje Banovine izazvao je brzu reakciju hrvatske zajednice iz Sydneya i Wollongonga. Hrvatski franjevci koji djeluju u Australiji u koordinaciji s predsjednicima hrvatskih klubova, poduzetnicima i donatorima s područja grada Sydneya te hrvatskim generalnim konzulom u Sydneyu, žurno su se okupili kako bi se prikupila financijska pomoć.

POVODOM DANA DRŽAVNOSTI Američka strana Niagarinih slapova u subotu će svijetliti u hrvatskim bojama

Prihvatili su prijedlog fra Ive Tadića da se, u svrhu bržeg i organiziranijeg prikupljanja financijske pomoći, ide preko postojeće i pri australskim vlastima registrirane karitativno-humanitarne organizacije "Kruh sv. Ante Australija“ (St Anthony’s Bread Australia), a koju vode upravo franjevci, piše portal Dijaspora.hr.

Nakon toga održano je još nekoliko sastanaka na kojem su franjevci, predsjednici klubova i pojedinci zadužili označene blokove uplatnica zbog evidentiranja imena i iznosa donatora u hrvatskim katoličkim centrima i hrvatskim klubovima. Franjevci su novac prikupili i tijekom sv. misa u posebnu kutiju za one koji žele biti anonimni donatori. Sav prikupljen novac uplaćuje se na platformu "Kruh sv. Ante – Australija“. Za tu prigodu napravljen je i promidžbeni plakat, a uplate se mogu obaviti i skeniranjem QR koda na plakatima.

Sredstva idu u Hrvatski Caritas, središnju karitativno-pastoralnu ustanovu Hrvatske biskupske konferencije, a koji će kupiti stambene module za potrebe potresom nastradalih obitelji na području Sisačke biskupije. Fra Ivo Tadić preuzeo je vođenje ove akcije. Redovito se tiska plakat na hrvatskom i engleskom jeziku te se informira i poziva hrvatska zajednica na prikupljanje pomoći, posebno tijekom sv. misa u centrima.

HUMANITARNA AKCIJA Grad Beč donirao 500.000 eura za 'Krov za Hrvatsku'

Tijekom svih dosadašnjih donacija hrvatske zajednice preko organizacije "Kruh sv. Ante-Australija“ prikupljeno je $914,500.00 AUD. Novac je proslijeđen: u Caritas sisačke biskupije $404,500.00 AUD, u Hrvatski Caritas $424,000.00 AUD, Kruh svetog Ante $76,000.00 i u opću bolnicu Sisak "Dr. Ivo Pedišić“ $10,000.00 AUD.

Treba napomenuti kako je i izvan platforme "Kruh sv. Ante Australija“ također prikupljano za ovu svrhu i tako je u Australiji za stradale od potresa prikupljeno i poslano više od $1,350,000.00 AUD. U ovu akciju preko platforme "Kruha svetog Ante“ uključila se i Sydneyska nadbiskupija sa $15,000.00.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.