Mile Rupčić

U Americi ponosno pjeva o Slavoniji

Ognjen Karabegović/PIXSELL
05.10.2018.
u 00:07

Iako mu je supruga Linda Amerikanka, a bila je njegova učiteljica engleskog jezika, nije mu bio problem napisati i otpjevati pjesmu "Goodbye America"

Glumac, pjevač, poduzetnik i prevoditelj Mile Rupčić ovaj put u javnosti se pojavljuje kao autor zbirke pjesama "Pit, i to je Amerika" i dnevnika "Bosnian Diary".

Danas živi u New Yorku (Accordu), ali svoju Liku i Hrvatsku nosi u srcu i duši. U redovima Hrvatske bratske zajednice poznat je kao utemeljitelj Odsjeka 1981 "Istre i Kvarnera" u New Yorku te kao prijašnji predsjednik tog odsjeka.

Mile Rupčić doista je zanimljiv čovjek čija autorska djela, ali i najnovija glazbena djela "Rasuti teret" i "Grupni portret", otkrivaju njegove prave mogućnosti.

"Rasuti teret" album je sa zbirkom pjesama koje su prikupljene u od 1974. do 2017., od Zagreba do Chicaga. Rupčić je u pjesmama opisao svoj prvi posjet Americi i Liku koja je "kičma Hrvatske" i ima mnogo toga ponuditi. 

Neki termini "pojma nemam" upućuju se kroz pjesmu "Lika za početnike" kako bi se čula prava istina i melos tog čvrstog kraja. Ponosno pjeva o Slavoniji u pjesmi "Kuca srce tamburice", o moru "More moje oko moje" i "Dalmatinska oda radosti". 

Iako mu je supruga Linda Amerikanka i bila je njegova učiteljica engleskog jezika, nije mu bio problem napisati i otpjevati pjesmu "Goodbye America".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije