Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

U Americi ponosno pjeva o Slavoniji

Iako mu je supruga Linda Amerikanka, a bila je njegova učiteljica engleskog jezika, nije mu bio problem napisati i otpjevati pjesmu "Goodbye America"
05. listopada 2018. u 00:07 0 komentara 394 prikaza
Foto: Ognjen Karabegović/PIXSELL

Glumac, pjevač, poduzetnik i prevoditelj Mile Rupčić ovaj put u javnosti se pojavljuje kao autor zbirke pjesama "Pit, i to je Amerika" i dnevnika "Bosnian Diary".

Moreno Vukojević Pjesmom iz Njemačke ukazuje na nepravdu u Hrvatskoj

Danas živi u New Yorku (Accordu), ali svoju Liku i Hrvatsku nosi u srcu i duši. U redovima Hrvatske bratske zajednice poznat je kao utemeljitelj Odsjeka 1981 "Istre i Kvarnera" u New Yorku te kao prijašnji predsjednik tog odsjeka.

Mile Rupčić doista je zanimljiv čovjek čija autorska djela, ali i najnovija glazbena djela "Rasuti teret" i "Grupni portret", otkrivaju njegove prave mogućnosti.

CRONITE Mladi reper rodom iz Ljubuškog snimio dirljivu pjesmu pokojnom ocu

"Rasuti teret" album je sa zbirkom pjesama koje su prikupljene u od 1974. do 2017., od Zagreba do Chicaga. Rupčić je u pjesmama opisao svoj prvi posjet Americi i Liku koja je "kičma Hrvatske" i ima mnogo toga ponuditi. 

Neki termini "pojma nemam" upućuju se kroz pjesmu "Lika za početnike" kako bi se čula prava istina i melos tog čvrstog kraja. Ponosno pjeva o Slavoniji u pjesmi "Kuca srce tamburice", o moru "More moje oko moje" i "Dalmatinska oda radosti". 

Kolinda Grabar-Kitarović Queensland Rastužila ga hrvatska predsjednica pa joj je posvetio pjesmu

Iako mu je supruga Linda Amerikanka i bila je njegova učiteljica engleskog jezika, nije mu bio problem napisati i otpjevati pjesmu "Goodbye America".

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.