Naslovnica Vijesti

TV emisija o gradišćanskim Hrvatima proslavila 30. rođendan

Emisija na gradišćanskohrvatskom jeziku "Dobar dan Hrvati" tjedan za tjednom izvještava o Hrvatima u Austriji, Mađarskoj i Slovačkoj te pridonosi tome da se jezik i kultura dalje razvijaju
12. travnja 2019. u 09:16 0 komentara 36 prikaza
Foto: hrvatskenovine.at

Prije trideset godina, točnije 2. travnja 1989., ORF je prvi put emitirao magazin na hrvatskom jeziku "Dobar dan Hrvati". 

Veliki Borištof Gradišćanski Hrvati dobili novu knjižnicu

Ova televizijska emisija prošle nedjelje trajala je čak cijeli sat. Mogli su se vidjeti prilozi o razvoju hrvatske redakcije te o važnim događajima prošlih desetljeća, razgovori s bivšim voditeljima, članovima sadašnje redakcije te nastupi različitih glazbenih sastava.

Godinu dana nakon uvođenja televizijske emisije "Bundesland heute", ORF je 1989. pokrenuo regionalne televizijske sadržaje za austrijske narodne grupe/manjine. 

Emisija na gradišćanskohrvatskom jeziku "Dobar dan Hrvati" tjedan za tjednom izvještava o Hrvatima u Austriji, Mađarskoj i Slovačkoj te pridonosi tome da se jezik i kultura dalje razvijaju. Niki Berlaković, glasnogovornik za manjine Narodne stranke, upozorava na neprocjenjivu vrijednost ovog programa.

Za 2018. Donosimo tko su dobitnici Kulturne nagrade gradišćanskih Hrvata 'Metron'

Jubilarna fešta – 30. obljetnica emisije i 40. Hrvatske redakcije – održana je 5. travnja u Državnom studiju ORF-a Gradišće. Brojni gosti odazvali su se pozivu i sudjelovali pri snimanju osebujnog izdanja hrvatskog televizijskog magazina.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.