Dobar dan, Hrvati

TV emisija o gradišćanskim Hrvatima proslavila 30. rođendan

hrvatskenovine.at
12.04.2019.
u 09:16

Emisija na gradišćanskohrvatskom jeziku "Dobar dan Hrvati" tjedan za tjednom izvještava o Hrvatima u Austriji, Mađarskoj i Slovačkoj te pridonosi tome da se jezik i kultura dalje razvijaju

Prije trideset godina, točnije 2. travnja 1989., ORF je prvi put emitirao magazin na hrvatskom jeziku "Dobar dan Hrvati". 

Ova televizijska emisija prošle nedjelje trajala je čak cijeli sat. Mogli su se vidjeti prilozi o razvoju hrvatske redakcije te o važnim događajima prošlih desetljeća, razgovori s bivšim voditeljima, članovima sadašnje redakcije te nastupi različitih glazbenih sastava.

Godinu dana nakon uvođenja televizijske emisije "Bundesland heute", ORF je 1989. pokrenuo regionalne televizijske sadržaje za austrijske narodne grupe/manjine. 

Emisija na gradišćanskohrvatskom jeziku "Dobar dan Hrvati" tjedan za tjednom izvještava o Hrvatima u Austriji, Mađarskoj i Slovačkoj te pridonosi tome da se jezik i kultura dalje razvijaju. Niki Berlaković, glasnogovornik za manjine Narodne stranke, upozorava na neprocjenjivu vrijednost ovog programa.

Jubilarna fešta – 30. obljetnica emisije i 40. Hrvatske redakcije – održana je 5. travnja u Državnom studiju ORF-a Gradišće. Brojni gosti odazvali su se pozivu i sudjelovali pri snimanju osebujnog izdanja hrvatskog televizijskog magazina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije