Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Središnji državni ured za Hrvate izvan RH daje stipendiju za učenje hrvatskog jezika

Prijave se zaprimaju od 6. travnja do 14. travnja 2022.
12. travnja 2022. u 13:40 0 komentara 30 prikaza
Foto: Pixabay

Središnji državni ured za Hrvate izvan RH, zahvaljujući suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu i HMI, dodijelit će 1 (jednu) stipendiju za učenje hrvatskog jezika za Sveučilišnu školu hrvatskoga jezika i kulture koju provode Sveučilište u Zagrebu i Hrvatska matica iseljenika, koja će se održati u Zagrebu od 27. lipnja 2022. do 22. srpnja 2022.

Zainteresirani kandidati za stipendiju mogu dostaviti svoju prijavu isključivo na e-mail: ured-dobrodoslice@hrvatiizvanrh.hr. Prijave se zaprimaju od 6. travnja do 14. travnja 2022, navodi Matis.

Stipendistu koji će biti odabran bit će pokriveni troškovi školarine akademske nastave hrvatskoga jezika, trošak programa kulture, potpore u iznosu od 900 kuna i troškovi smještaja u studentskom domu.  Stipendist sam pokriva putni trošak i troškove prehrane. Izabrani kandidat koji će pohađati Sveučilišnu školu mora posjedovati zdravstveno osiguranje te osiguranje od nezgode.

Informacije na engleskom i španjolskom nalaze se na vrhu stranice, s desne strane. Više informacija: https://hrvatiizvanrh.gov.hr/natjecaji-574/stipendija-za-sveucilisnu-skolu-hrvatskog-jezika-i-kulture-4910/4910

STRUČNA RASPRAVA Objavljena knjiga profesorice Sande Ham "Po jeziku Hrvati" U Beču održan Prvi hrvatski pjesnički festival PRVI HRVATSKI PJESNIČKI FESTIVAL 'Beč u proljeće' predstavio pjesnička stvaranja na hrvatski način Franjo Rotter 20. OBLJETNICA SMRTI Gradišćanski Hrvati ponosni na svog Francija Rottera i njegovu nagrađenu 'Croatia liberatu'

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.