Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Slavonija na 72. hrvatskom balu u Beču

U kulturnom dijelu programa nastupit će i folklorni ansambl "Poljanci" te poznati sastav "Pax" iz Gradišća, koji ove godine proslavlja 40. godišnjicu svog postojanja
27. kolovoza 2018. u 10:13 0 komentara 127 prikaza
Foto: PR

Gradišćanski Hrvati iz Hrvatskog centra u Beču izvijestili su javnost da će se već tradicionalni 72. hrvatski bal održati 19. siječnja 2019. godine u prestižnom bečkom Parkhotelu Schönbrunn.

Bal VIDEO Tradicionalni 71. bal gradišćanskih Hrvata posvećen koruškim Slovencima

Sa sloganom "Hrvati meet Schönbrunn" i posebnim naglaskom na multikulturalnost i višejezičnosti, u glavnom gradu Austrije okupit će se Hrvati iz četiri zemlje.

Kao poseban gost bala, Bečanima i njihovim međunarodnim gostima predstavit će se Slavonija, kao mnogojezična i multikulturalna regija u kojoj žive brojne narodne manjine (Austrijanci, Nijemci, Česi, Mađari, Slovaci, Srbi, Rusini, Ukrajinci...).

Beč U znaku suradnje U Beču održan 71. bal gradišćanskih Hrvata

Kako stoji u priopćenju, Hrvatski centar iz Beča već je uspostavio kontakt s političkim i kulturnim institucijama Slavonije, posebno njihovim glavnim središtem Osijekom. Za sada je već poznato da će svečano otvaranje Hrvatskog bala u Beču upriličiti folkloraši "HKUD Osijek 1862.".

U kulturnom dijelu programa nastupit će i folklorni ansambl "Poljanci" te poznati sastav "Pax" iz Gradišća, koji ove godine proslavlja 40. godišnjicu svog postojanja. Uz brojne tamburaške sastave iz Austrije, Hrvatske, Slovačke, Mađarske i Italije publiku će zabavljati i sastav "Turbokrowodn".

Hrvatski bal Iz emisije Dobar dan Hrvati 'Ovo je najljepši bal'

Balsko vino ove godine bit će iz vinograda od vinara i političkog djelatnika Norberta Waltera, iz bečkog Strebersdorfa

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.