Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Sjećanje na bosanskog franjevca koji je ubijen u Ruandi prije 21 godine

Bosanski franjevci posjetili su mjesto fra Vjekine smrti, u neposrednoj blizini crkve Sv. obitelji u Kigaliju. S mjesnim franjevcima iz misije Kivumu i učenicima Centra "Fra Vjeko Ćurić" pomolili su se za njega
01. veljače 2019. u 07:07 0 komentara 102 prikaza
Foto: IKA
Pogledajte galeriju 1/3

U povodu 21. obljetnice smrti misionara fra Vjeke Ćurića, bosanskog franjevca koji je ubijen u glavnom gradu Ruande u Kigaliju 31. siječnja 1998., u posjet toj afričkoj zemlji stigli su franjevci iz Franjevačke provincije Sv. Križa – Bosne Srebrene, kojoj je pripadao pokojni fra Vjeko.

San Jose Putopis Franjevci su od San Diega do San Francisca utemeljili čak 20 misija

U delegaciji su: provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić, župnik u župama Sokoline i Vrbanjci fra Juro Tokalić, tajnik Provincije fra Damir Pavić i fra Josip Adrić, provincijski krojač Bosne Srebrene koji će ostati neko vrijeme u Ruandi i poučiti lokalne franjevce šivanju habita.

Bosanski franjevci posjetili su mjesto fra Vjekine smrti, u neposrednoj blizini crkve Sv. obitelji u Kigaliju. S mjesnim franjevcima iz misije Kivumu i učenicima Centra "Fra Vjeko Ćurić" pomolili su se za njega.

Istog dana bosanski franjevci u pratnji fra Ivice Perića, franjevca misionara koji je nastavio fra Vjekino djelo, posjetili su i filijalnu crkvu misije Kivumu, koja se nalazi u naselju Mpushi.

Jozo Grbeš i Robert Jolić Ta Amerika! Hrvatski franjevci na putu kroz Ameriku: Naši ljudi su se snašli, imaju sve, osim jednog...

Fra Ivica Perić ponosno ističe da Centar "Fra Vjeko Ćurić" koji danas brine za približno 700 djece i mladih od predškolske do srednjoškolske dobi, živi i dalje se razvija zahvaljujući donacijama koje stižu od hrvatskog naroda. Spomenuo je kako je prošle godine, zahvaljujući donacijama bosanskih franjevaca fra Ante Ivanovića i fra Ivice Matića, napravljena krovna konstrukcija kojom je natkriven plato u Centru na kojem se održavaju prigodne priredbe i jutarnje smotre prije početka škole. Nedavno je u sklopu proširenja Centra završen i internat za djevojke, a uskoro započinje i izgradnja sličnog objekta za mladiće.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.