Treća sjednica

Savjet Vlade Republike Hrvatske za Hrvate koji žive izvan domovine sljedeći vikend zasjeda u Vukovaru. Evo o čemu će raspravljati

Vukovar
Foto: Mihael Spanic/PIXSELL
07.12.2016.
u 10:48

Bosanskohercegovački Hrvati imaju devet, hrvatska manjina u europskim i susjednim zemljama 17, a hrvatsko iseljeništvo 29 predstavnika

Od 9. do 10. prosinca ove godine u Vukovaru je najavljena treća sjednica Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate koji žive izvan domovine.

Razmatrat će se mogućnosti jačanja suradnje iseljene i domovinske Hrvatske, a bit će riječi i o razvoju sustava za učenje hrvatskog jezika.

Na dnevnom redu je i rasprava o prijedlozima izmjena i dopuna Zakona o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske te pripadajuće Strategije s naglaskom na predlaganje mjera i aktivnosti u cilju poticanja povratka.

Savjet čine predstavnici hrvatskih zajednica iz cijelog svijeta koji zajedno s predstavnicima državnih tijela i institucija, Katoličke crkve i organizacija civilnog društva u domovini imaju zadaću pomagati hrvatskoj vladi u kreiranju i provedbi politike, aktivnosti i programa u odnosu na hrvatske iseljenike.

Bosanskohercegovački Hrvati imaju devet, hrvatska manjina u europskim i susjednim zemljama 17, a hrvatsko iseljeništvo 29 predstavnika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije