Iseljena Hrvatska

Milas u Berlinu: Domovina se može voljeti od bilo kuda na tisuću načina

Zvonko Milas
Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
1/4
28.11.2016.
u 15:21

"Ne trebamo vas zato da nam donosite novce, niti da uvijek pomažete kada je najteže"

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, u pratnji Ivane Perkušić, savjetnice s posebnim položajem za pitanje hrvatskog iseljeništva i Croatiane Orešković, više stručne savjetnice, u subotu je posjetio hrvatsku zajednicu u Berlinu.

Tom prigodom Milas je naglasio kako Ured ima zadaću unaprijediti suradnju domovinske i iseljene Hrvatske. 

"Trebamo produbiti i učvrstiti veze ili ih stvoriti kroz osmišljavanje različitih projekata i programa. Cilj svih naših zajedničkih napora mora biti očuvanje hrvatskog identiteta", rekao je državni tajnik koji je sa suradnicama posjetio prostorije Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice gdje je bio pripremljen božićni domjenak. 

"Bez iseljeništva, bez Hrvata u Bosni i Hercegovini, bez naših manjina u svih 12 europskih zemalja, Hrvatska nije cjelovita. Ne trebamo vas zato da nam donosite novce, niti da uvijek pomažete kada je najteže. Trebamo vas zato što smo jedan narod, zato što su u Hrvatskoj vaše kuće, vaši rođaci i vaše obitelji. Vratite se tamo odakle ste došli. Znam da to uvijek nije moguće, ali domovina se može voljeti od bilo kuda na tisuću načina", poručio je okupljenima državni tajnik Milas.  

Tijekom boravka u Berlinu zagrebačko izaslanstvo posjetilo je i Hrvatsku katoličku misiju.

Komentara 1

Avatar Olujni
Olujni
23:52 28.11.2016.

U HR sam prodao kuću, skoro sva rodbina je iselila u zadnjih 10 godina po cijeloj Europi, obitelj je samnom u Njemačkoj. Hvala na lijepim riječima gospodinu Milasu, ali Domovina ti je tamo gdje je tebi i tvojoj obitelji dobro, a nama je dobro u Njemačkoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije