Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Rekordni broj polaznika Zimske škole hrvatskoga folklora

Rekordni broj polaznika dolazi iz 15 zemalja: Austrije, Njemačke, Švicarske, Švedske, Nizozemske, Srbije, BiH, Kanade, SAD-a, Argentine, Brazila, Bolivije, Australije, Slovenije i iz domovine – Republike Hrvatske
05. veljače 2021. u 09:07 0 komentara 55 prikaza
Foto: Hrvatska matica iseljenika

svečano je otvorena Zimska škola hrvatskog folklora 2021. – prva u 58 godina u digitalnom obliku u virtualnom svijetu stvaralaštva i čuvanja hrvatske baštine.

ŠVICARSKO-HRVATSKA KOPRODUKCIJA Film 'Mare' redateljice Andree Štake osvojio nagradu Prix de soleure

Sto osamdeset seminaraca potvrdilo je važnost tradicijske kulture za očuvanje našeg identiteta, pogotovo kad je riječ o hrvatskim manjinskim zajednicama, Hrvatima u Bosni i Hercegovini te hrvatskim zajednicama diljem svijeta. Svečano otvaranje uveličao je 31. siječnja i Mijo Marić, prof., ravnatelj Hrvatske matice iseljenika koja ove godine slavi 70 godina uspješne suradnje s Hrvatima izvan RH, i prigodnim riječima otvorio 28. ZŠHF, javlja Hrvatska matica iseljenika. 

Seminarce je pozdravio i programski voditelj prof. Andrija Ivančan. Otvaranju su nazočili i Tibor Bun, voditelj Tambura, Vjekoslav Martinić, voditelj Tradicijskih glazbala, Goran Knežević, Kristina Benko Markovica koji su uz Katarinu Medarić, Nenada Milina i Vedrana Vidovića predavači na ovoj Dinarskoj zoni.

Od gostiju se pridružio i Petar Hategan, član savjeta Vlade za Hrvate izvan RH za Rumunjsku, iz koje se po prvi put na školu prijavio cijeli tamburaški ansambl KUD-a Klokotić. Rekordni broj polaznika dolazi iz 15 zemalja: Austrije, Njemačke, Švicarske, Švedske, Nizozemske, Srbije, BiH, Kanade, SAD-a, Argentine, Brazila, Bolivije, Australije, Slovenije i iz domovine – Republike Hrvatske. Škola traje dva produžena vikenda i završava 7. veljače

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.