Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Redovničko oblačenje dvojice franjevačkih novaka konventualaca u Asizu

Činom oblačenja službeno je počeo njihov hod, godina novicijata koja označava dublje sagledavanje sebe i svoga poziva te neprestano propitivanje i traženje onoga što Bog od njih želi
15. rujna 2019. u 22:20 0 komentara 49 prikaza
Foto: IKA
Pogledajte galeriju 1/3

Na blagdan Uzvišenja svetoga Križa 14. rujna 2019. održano je oblačenje franjevaca konventualaca u Asizu tijekom kojeg su franjevački habit obukla i dvojica odgajanika iz Hrvatske provincije svetog Jeronima franjevaca konventualaca.

Sveta zemlja Predsjednica franjevcima u Jeruzalemu uručila Povelju Republike Hrvatske

Hrvatska provincija svetog Jeronima franjevaca konventualaca poslala je dvojicu svojih odgajanika u Asiz na godinu kušnje, novicijata. Činom oblačenja službeno je počeo njihov hod, godina novicijata koja označava dublje sagledavanje sebe i svoga poziva te neprestano propitivanje i traženje onoga što Bog od njih želi. Obred oblačenja, kao i molitvu prve večernje, predvodio je kustos bazilike sv. Franje fra Mauro Gambetti.

San Jose Putopis Franjevci su od San Diega do San Francisca utemeljili čak 20 misija

Novake, fra Matea i fra Erika, obukli su fra Stjepan Brčina, odgojitelj bogoslova u Zagrebu, i fra Željko Klarić. Također su bila prisutna dvojica postulanata, pristigla iz Padove koja se nalaze na tečaju talijanskog jezika. Fra Mauro Gambetti izrekao je kratku homiliju koju je bazirao na  čitanju iz molitve prve večernje. Poručio je novacima da uznapreduju u svemu dajući tako hvalu Bogu te neka svijetle kao svjetiljke u tami.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.