Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Knjige na hrvatskom jeziku za djecu Hrvata u Donjoj Austriji

Dječja knjižnica u Raasdorfu osnovana je 2011. godine i raspolaže s 2800 knjiga. Uz djela na njemačkom jeziku, mogu se naći i ona otisnuta na engleskom, a od prije nekoliko dana i na hrvatskom jeziku
08. siječnja 2018. u 09:54 0 komentara 243 prikaza
Knjige
Foto: Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Austriji
Pogledajte galeriju 1/2

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske poslalo je 70 knjiga Dječjoj knjižnici u Raasdorfu, u saveznoj pokrajini Donjoj Austriji, gdje živi naša brojna zajednica. 

Beč NOVOGODIŠNJI KONCERT 2018. Riccardo Muti peti put ispraćen ovacijama Bečana

Donaciju, namijenjenu djeci i mladima, pripremila je glavna savjetnica ministrice kulture Dubravka Đurić Nemec. Riječ je o djelima iz čak 32 hrvatske nakladničke kuće.

Knjige je voditeljici donjoaustrijske knjižnice Beati Rauchberger predao Domagoj Marić, nadležan za kulturu u veleposlanstvu Republike Hrvatske u Austriji. Inicijator ovog projekta bio je suradnik Dječje knjižnice u Raasdorfu Ivo Baotić.

Marić je rekao kako je voditeljica spomenute knjižnice istaknula da je nova zbirka knjiga znatno obogatila fond te da će sigurno privući hrvatsku djecu. Napomenuo je kako je sada stvorena i mogućnost organiziranog čitanja na hrvatskom jeziku u sklopu već tradicionalnih manifestacija "Austrija čita" i "Austrijski dan čitanja", u koje se prošle godine uspješno uključilo i veleposlanstvo Republike Hrvatske u Austriji na čelu s veleposlanicom dr. Vesnom Cvjetković, a u suradnji s Hrvatskom dječjom školom u Beču.

Dječja knjižnica u Raasdorfu osnovana je 2011. godine i raspolaže s 2800 knjiga. Uz djela na njemačkom jeziku, mogu se naći i ona otisnuta na engleskom, a od prije nekoliko dana i na hrvatskom jeziku.

Knjižnica je djelomično pod nadležnošću Saveza crkvenih knjižnica, u sklopu kojeg djeluje i Ivo Baotić, autor nekoliko teoloških izdanja. Savez okuplja i upravlja sa 70-ak knjižnica na području Bečke nadbiskupije, kojoj pripada grad Beč i istočni dio austrijske pokrajine Donje Austrije. 

O hrvatskim vjernicima u Raasdorfu brine Hrvatska katolička misija u Beču, a na nedjeljnoj misi na hrvatskom jeziku, koju predvodi don Željko Baković, okuplja se veliki broj doseljenih Hrvata.

Hrvatska katolička misija u Beču, koju vodi fra Josip Koren, održava nedjeljne svete mise u svojih 12 podružnica, od kojih je jedna u gradu Beču, a ostalih 11, uključujući Rassdorf, u susjednoj Donjoj Austriji.

Priznanje, Miro Gavran PRIZNANJE Miri Gavranu u Beču uručena Europska nagrada dr. Alois Mock Dubrovčani u Salzburgu Dani kulture i prijateljstva Dubrovnik i Salzburg vole se javno U ČAST VELIKANA HRVATSKE OPERE U Beču otkrivena dvojezična spomen-ploča Ivanu pl. Zajcu
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.