Zanimljiva ideja

Putokazi koji vode do hrvatskih iseljenika

Blato
Foto: Matica
1/3
22.08.2016.
u 18:52

Njihova povijest se prepričava s ponosom, ljubavlju i poštovanjem

U Blatu na Korčuli odnedavno možete vidjeti drveni putokaz s imenima i udaljenostima do najvećih gradova na svijetu gdje djeluju zajednice Blaćana. 

Isti takav znak postavljen je i u São Paulu u prostorijama udruge Sociedade Amigos da Dalmacia.

"Stvaramo puteve koji nas vode u Blato i blatske zajednice diljem svijeta, zbog čega je našim precima zasigurno drago. Njihova povijest se prepričava s ponosom, ljubavlju i poštovanjem. Zato je ovo jedan od načina da se vratimo u njima tako dragu rodnu grudu. Ostaje na nama potomcima da sačuvamo uspomene i održimo dalmatinski identitet. Sjećati se znači živjeti", rekla je Katie Gavranich Camargo iz Brazila. 

Projekt je nastavak manifestacije "Tajanstvena je zemlja suza" čiju su važnost prepoznale podružnice Hrvatske matice iseljenika u Splitu i Dubrovniku.

Blatski fižuli - ustanova u kulturi, Etno zbirka Barilo i Turistička zajednica Općine Blato zaslužni su za postavljanje ovog zanimljivog putokaza na Korčuli.

 

Maja Mozara/Ivana Sardelić

Komentara 1

Avatar Made in Germany
Made in Germany
20:08 22.08.2016.

o Mateju 20:16-18Knijga O Kristu (CRO) 16 Tako će zadnji biti prvi, a prvi zadnji.'

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije