Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Prijavite se na Sveučilišnu školu hrvatskog jezika i kulture

Cilj je unaprijediti znanje hrvatskog jezika te upoznati kulturu i prirodnu baštinu kraja u kojem polaznici ljetuju kroz razne kreativne igraonice i radionice, poput jezične, likovne, novinarske, lutkarske, dramske, plesne i filmske te uz niz sportskih, rekreativnih i zabavnih sadržaja
19. veljače 2019. u 09:47 0 komentara 109 prikaza
Jarun
Foto: Marko Prpić/Pixsell

Sveučilište u Zagrebu u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika organizira Sveučilišnu školu hrvatskog jezika i kulture za mladež hrvatskog podrijetla i sve druge studente koji žele upoznati Lijepu Našu te steći ili proširiti svoje znanje o njoj, naučiti ili usavršiti hrvatski jezik.

Semestralni tečaj Želite li učiti hrvatski jezik u Zagrebu? Evo kako se možete prijaviti

Sveučilišnu školu od 22. lipnja do 19. srpnja 2019. godine u Zagrebu mogu pohađati i učitelji hrvatskog jezika, sudjelujući u nastavi koja je samo njima namijenjena. 

Svi zainteresirani mogu se prijaviti do 24. svibnja ove godine, a informacije su dostupne i na internetskom portalu Hrvatske matice iseljenika. Program je namijenjen osobama starijima od 17 godina i sadrži 120 sati jezične nastave. 

Ljubav prema knjizi Markon na kreativan način u Beču uči mlade hrvatski jezik

Pod naslovom "Veselite se i ljetujte s nama u Novom Vinodolskom" od 15. do 26. srpnja 2019. Hrvatska matica hrvatskih iseljenika već 27. put organizira u ovom primorskom ljetovalištu bogate kulturne povijesti Malu školu hrvatskog jezika i kulture za djecu od 9 do 16 godina koja žive izvan Hrvatske. 

Cilj je unaprijediti znanje hrvatskog jezika te upoznati kulturu i prirodnu baštinu kraja u kojem polaznici ljetuju kroz razne kreativne igraonice i radionice, poput jezične, likovne, novinarske, lutkarske, dramske, plesne i filmske te uz niz sportskih, rekreativnih i zabavnih sadržaja.

Forum hrvatskih manjina Zbog birokracije izgubili nastavu na hrvatskom jeziku

Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska matica iseljenika i Sveučilišni računski centar SRCE organiziraju Hrvatski internetski tečaj HT-1. Prvi online tečaj hrvatskog kao drugog i stranog jezika za početnu razinu učenja namijenjen je osobama koje hrvatski jezik ne znaju ili znaju samo osnove. Proljetni semestar počinje 4. ožujka i traje do 26. svibnja 2019., a jesenski od 9. rujna do 1. prosinca 2019.
 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.