Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Premijera Gavranove drame u Poljskoj

Prijevod na poljski načinila je Anna Tuszynska, redatelj je Krzystof Prus, dok u glavnim ulogama nastupaju Adam Gradowski, Bogumil Karbowski i Dariusz Poleszak.
25. veljače 2021. u 10:01 0 komentara 42 prikaza
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Drama Mire Gavrana ‘Sve o muškarcima’ bit će premijerno izvedena 26. veljače u poljskom gradu Plocku, u Dramskom kazalištu ‘Jerzego Szaniawskiego’.

VELIKO PRIZNANJE Mađarski književni časopis objavio prijevode tekstova hrvatskih književnika

Prijevod na poljski načinila je Anna Tuszynska, redatelj je Krzystof Prus, dok u glavnim ulogama nastupaju Adam Gradowski, Bogumil Karbowski i Dariusz Poleszak.

U ovoj neobičnoj Gavranovoj drami svaki glumac interpretira po pet uloga u pet različitih priča koje se uzajamno isprepliću. Do sada je taj tekst imao dvadesetak premijernih izvedbi diljem svijeta od Slovačke Trnave, Zagreba, Krakova i Praga, pa sve do Rio de Janeira i Moskve.

Drame i komedije Mire Gavrana do sada su premijerno izvođene na svim kontinentima i premašile su četiri stotine premijernih izvedbi koje je vidjelo više od četiri milijuna gledatelja. Miro Gavran je jedini živući dramatičar na svijetu kome su u čak pet zemalja organizirali kazališni festival njemu posvećen pod nazivom GavranFest, koji je do sada bio održan u Slovačkoj, Poljskoj, Češkoj, Njemačkoj i Srbiji, prenosi Hrvatska matica iseljenika. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.