Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Poziv Hrvatima u Austriji: Podržite Građansku inicijativu za priznanje hrvatskog u austrijskim školama

Pokretači Inicijative su nastavnički par iz Vorarlberga Lidija i Damir Mihalić
29. siječnja 2021. u 12:46 0 komentara 94 prikaza
Foto: Privatni arhiv
Pogledajte galeriju 1/2

Neustrašivi „nastavnički duo“ Lidija i Damir Mihalić iz Vorarlberga kao pokretači Građanske inicijative za priznanje hrvatskoga kao samostalnog jezika u okviru nastave materinskog jezika u austrijskim školama o kojoj se odlučuje u austrijskom Saveznom parlamentu u Beču, zajedno s „Udrugom za priznavanje hrvatskoga kao samostalnog nastavnog materinskog jezika u Austriji“ medijima u ovoj alpskoj zemlji poslali slijedeću obavijest:

POMOĆ NAKON POTRESA Hrvati u Švedskoj pokrenuli humanitare akcije pomoći: Financiraju gradnju novog doma za jednu obitelj

„Upravo se očitovanjima o Građanskoj inicijativi (poveznica dolje) trenutno vodi ogorčena borba za priznanje hrvatskog jezika u Austriji.

Sakupljenih preko 500 online glasova (plus 705 papirnatih potpisa, koji su sakupljeni kao uvjet započinjanja inicijative u Parlamentu), a u uvjetima korone, pa sada i uz okupiranost naših Hrvata oko saniranja posljedica razornih potresa na Banovini, je uspjeh. Ako se međutim zna da naših Hrvata u Austriji ima preko 100.000, očito je da su brojke prikupljenih glasova simbolične i da ima puno više potencijala.
 
Građanska inicijativa ulazi u odlučujuće finale. Bitka za online glasove (unatoč koroni, potresu i ostalim nedaćama) nije završena. Zainteresiranih Hrvata ima puno više i šteta je što i glasova nema više.

SASTANAK PREDSTAVNIKA KLUBOVA I CENTARA Hrvati Sydneya za sat vremena skupili $500.000 za žrtve potresa na Banovini
 
Zato Vas molimo, pozivamo i ovime pokušavamo ohrabriti da nastavite aktualizirati podršku Građanskoj inicijativi. Kod davanja online glasova svaki glas je izuzetno važan, jer će utjecati na ispravno donošenje konačne odluke u Parlamentu. Svaki glas uz to pridonosi boljoj slici o nama Hrvatima i pridonosi poštivanju svih nas Hrvata u Austriji. Molimo Vas obavijestite putem Vaših portala objavljivanjem poveznice, sve zainteresirane za podršku ove inicijative online glasom. Moramo podsjetiti da nažalost samo austrijski državljani mogu dati glas.

Potpomaganjem ovih aktivnosti pokazujemo neprihvaćanje diskriminacije našeg hrvatskog jezika, omogućavamo više poštivanja za sve nas Hrvate u Austriji i senzibiliziramo naše iseljenike za ovu, za nas sve važnu temu.

skladištenje pomoći SOLIDARNOST Kuglači „Slavonije“ i Cafe „Stefan“ u Beču prikupljaju humanitarnu pomoć za Sisak, Petrinju i Glinu
 
Još jednom poveznica.

Napomena: Poželjno je potvrditi i treći po redu kontrolni kvadratić na online formularu za glasovanje, kako bi se vidjelo ime, prezime i mjesto boravka glasača na pripadnoj stranici Parlamenta. Ako se treći kvadratić
ne potvrdi, glasovanje je anonimno, ali također važeće i dobrodošlo.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.