Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Kuglači „Slavonije“ i Cafe „Stefan“ u Beču prikupljaju humanitarnu pomoć za Sisak, Petrinju i Glinu

Svi koji se žele aktivno uključiti u prikupljanje donacija za Sisak, Petrinju i Glinu, informacije mogu dobiti na telefonskim brojevima: 0699 1952 9220 i 0664 100 9090
13. siječnja 2021. u 11:48 0 komentara 220 prikaza
skladištenje pomoći
Foto: arhiva KK "Slavonija", Beč
Pogledajte galeriju 1/4

Mnoge hrvatske udruge, kulturna i sportska društva i klubovi te pojedinci pokazali su svoje veliko srce i bez mnogo razmišljanja, angažirali su se oko pružanja pomoći nastradalima u nedavnom razornom potresu u Hrvatskoj. Među njima su i Kuglački klub „Slavonija“ Beč na čelu s Markom Jurišićem i Cafe „Stefan“ Stefana Kolenca koji su u austrijskom glavnom gradu pokrenuli akciju prikupljanja humanitarne pomoći za Sisak, Petrinju i Glinu i okolna teško oštećena mjesta.

Stefan Jagschich ŠTEFAN JAGŠIĆ Prepjevima hitova na gradišćanskohrvatski mladima pokušava usaditi ljubav prema pradomovini

„Ovo je naš mali znak solidarnosti i spremnosti da zajedničkim snagama pomognemo našim ljudima u Hrvatskoj koji su se našli u teškoj nevolji“, rekao je za Večernji list Stefan Kolenac.

Istoga mišljenja su i kuglači KK „Slavonija“, utemeljene još davne 1985. godine u Beču, koje već niz godina uspješno vodi Marko Jurišić, Dolinac koji je kuglom osvojio Beč. Klub je inače izuzetno aktivan i nastupa na brojnim turnirima širom Austrije i u inozemstvu. U sastavu momčadi su uglavnom Slavonci koji često ugošćuju kuglače iz domovine. Godinama su bili i osvajači prestižne Hrvatske kuglačke lige u Beču, na što su posebno ponosni. Organizatori su i „Slavonskih jeseni“ u Beču, svojevrsne kulturne promocije izuzetno bogate i raznovrsne kulturne baštine Slavonije i Hrvatske u Austriji, omiljene među bečkim i ostalim Hrvatima. Kuglači „Slavonije“ prošle su godine trebali proslaviti 35-obljetnicu svoga postojanja i uspješnog djelovanja, ali proslava je morala biti odgođena zbog pandemije koronavirusa.

'KORONA ČAO-HRVATSKI BAL STIŽE U VAŠ DOM' 74. Hrvatski bal gradišćanskih Hrvata 23. siječnja-virtualno

A ono što je posebno teško pogodilo kuglače „Slavonije“ iz Beča u godini kada su trebali proslaviti svoj jubilej, bila je smrt hrvatske glazbene legende Krunoslava Kiće Slabinca, njihova velikog prijatelja, zemljaka, nezaboravnog slavonskog bećara i lole, rekao nam je Kolenac.

I da se vratimo akciji humanitarne pomoći Slavonaca u Beču, svi koji se žele aktivno uključiti u prikupljanje donacija za Sisak, Petrinju i Glinu, informacije mogu dobiti na telefonskim brojevima: 0699 1952 9220 i 0664 100 9090

Donacije će se sakupljati na adresi: Simmeringer Hauptstrasse 120 ( 1110 Wien)

Ovu humanitarnu akciju prikupljanja pomoći odobrili su, kako je istaknuo Stefan Kolonac, Grad Beč i bečka policija, a o svemu je izviješten i Konzularni odjel Veleposlanstva Republike Hrvatske u Austriji.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.