Naslovnica Vijesti

Pozitivni pomaci za Hrvate u Sloveniji

Uz najvažnije pitanje statusa i položaja Hrvata, članovi Povjerenstva istaknuli su važnost očuvanja i razvijanja hrvatskog identiteta, pri čemu su posebno važni obrazovanje i kultura
31. listopada 2018. u 09:35 0 komentara 200 prikaza
Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Jučer je u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske održana treća sjednica Povjerenstva za pitanje statusa Hrvata u Republici Sloveniji.

Druga sjednica Hrvati u Sloveniji sve bliže statusu nacionalne manjine

Na početku sjednice državni tajnik Zvonko Milas istaknuo je kako je osnivanje ovog Povjerenstva donijelo pozitivne pomake te se postojeće aktivnosti bolje koordiniraju, a jednako tako predlažu se i nove koje će u budućem radu još više jačati suradnju i zajedničko djelovanje, pri čemu je u fokusu primjereno određivanje položaja i statusa naših ljudi u Sloveniji kao nacionalne manjine.

Predsjednik Saveza hrvatskih društava u Sloveniji Đanino Kutnjak izvijestio je prisutne o aktualnim događanjima u hrvatskoj zajednici, o ostvarenoj suradnji s njemačkom jezičnom zajednicom i objavljenoj knjizi Hrvati u Sloveniji.

Uz najvažnije pitanje statusa i položaja Hrvata, članovi Povjerenstva istaknuli su važnost očuvanja i razvijanja hrvatskog identiteta, pri čemu su posebno važni obrazovanje i kultura. 

Beč Težak položaj Hrvata u Sloveniji: Smatram da u bližoj budućnosti nemamo šanse postati manjina

Na kraju sjednice dogovoreni su konkretni predstojeći koraci radi upoznavanja javnosti s položajem Hrvata u Republici Sloveniji i, u konačnici, ostvarivanja statusa nacionalne manjine.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.