Naslovnica Vijesti

Pola stoljeća tamburice

Festival je završio u nedjelju kada su pod palicom gostujućeg dirigenta Jerryja Grcevicha izvedene pjesme "U srcu mi Hrvatska", "Vratit ću se jednog dana" i "Medley"
06. srpnja 2016. u 09:01 0 komentara 364 prikaza
HBZ
Foto: Andrea Macan

Protekli vikend Chicago je bio domaćin pedesetog po redu Tamburaškog festivala Hrvatske bratske zajednice u Americi.

Na pozornici su se tijekom tri dana izmjenjivale hrvatske glazbene i plesne skupine iz svih dijelova SAD-a. Cjelodnevni programi omogućili su ljubiteljima tamburice uživanje u njezinim zvucima.

U subotu je svetu misu predvodio nadbiskup Chicaga Blase Cupich koji se rado odaziva ovakvim događajima i ponosan je na svoje hrvatske korijene.

Debljina Lekcija iz tolerancije Nije istina da Amerikanci jedu samo nezdravu hranu Obrazovanje Obrazovanje u Americi Za osnovnu školu godišnje izdvajaju i više od pet tisuća dolara! Koraci Potresna priča Kakva majka! Pješice od Berlina do Zagreba, sa sinom u rukama kroz kišu metaka

Festival je završio u nedjelju kada su pod palicom gostujućeg dirigenta Jerryja Grcevicha izvedene pjesme "U srcu mi Hrvatska", "Vratit ću se jednog dana" i "Medley".

Od skromnog početka u starom gradu Alleghenyju, danas sjevernom dijelu Pittsburgha, Hrvatska bratska zajednica izrasla je u najveću udrugu Hrvata izvan domovine.

Iako je 1894. krenula s nešto manje od 300 članova, trenutačno se može pohvaliti s njih 60 tisuća.

Zajednica je kroz povijest pokrenula nekoliko programa za svoje članove, među kojima su školarinske zaklade, sportska natjecanja, kulturne aktivnosti, hrvatski domovi i radijske minute...

>> Hrvati u Americi na Dan neovisnosti

Elipso

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.