Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Počeo američki san dvoje hrvatskih maturanata

Dražena Kelava i Fran Bukulin krenuli su na dvotjedni put u Sjedinjene Američke Države
29. kolovoza 2019. u 11:01 0 komentara 1108 prikaza
Foto: Matica

Zahvaljujući suradnji Zaklade "Hrvatska za djecu" i Hrvatske matice iseljenika, Dražena Kelava i Fran Bukulin imat će priliku boraviti u San Pedru i tijekom dva tjedna upoznati se s američkom kulturom i načinom života. 

Prijavite se Stipendije za internetsko učenje hrvatskog jezika

Fran je upisao medicinski fakultet, a Dražena farmaceutsko-biokemijski. Oboje dolaze iz obitelji sa četvero djece. Bili su stipendirani od strane Zaklade u protekloj školskoj godini.

Za program njihova boravka u Americi pobrinula se doc. dr. sc. Suzana Tkalčić, rođena u Samoboru. Završila je Veterinarski fakultet u Zagrebu, a živi u Ontariju, nedaleko od Los Angelesa.

Croatian Scholarship Fund Croatian Scholarship Fund Ovo su stipendisti najveće hrvatske iseljeničke zaklade

Od nekolicine primljenih motivacijskih pisama odabrali smo i na razgovor pozvali upravo njih dvoje. Oborili su nas s nogu skromnošću i ozbiljnošću, a na našu odluku utjecali su i njihovi rezultati tijekom srednjoškolskog školovanja, kao i obiteljske životne okolnosti. Danas smo im poželjeli sretan put i da im ovo putovanje ostane zauvijek u sjećanju.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.