Naslovnica Vijesti

Počele nominacije za najpopularnije iseljenike

Kad pristignu imena svih nominiranih, Večernjakov stručni žiri po kategorijama će odabrati najuspješnije koji konkuriraju za ovogodišnje nagrade
10. siječnja 2019. u 10:26 1 komentara 210 prikaza
Večernjakova domovnica
Foto: Petar Grubišić

Od utorka 8. siječnja pa sve do subote 1. veljače čitatelji Večernjeg lista, klubovi, udruge, zajednice ili slična hrvatska udruženja izvan domovine mogu slati nominacije za 13. izbor najpopularnijih iseljenika u kategorijama: sport, glazba, gluma i spektakl u iseljeništvu.

Večernjakova domovnica Izbor 2018. Za Večernjakovu domovnicu nominirana su 73 kandidata

Vrijednost ovog izbora prepoznala je i predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović koja je i prisustvovala prošlogodišnjoj dodjeli Večernjakovih domovnica u Bad Homburgu pokraj Frankfurta. Večernjakovu domovnicu, koju njemački mediji već odavno nazivaju "Hrvatskim Oscarom", predsjednica je nazvala "malim saborom hrvatskog iseljeništva" i tako dala priznanje skupu koji već više od jednog desetljeća okuplja Hrvate iz domovine i iseljeništva.

Večernjakova domovnica u 12 godina isprofilirala se u najvažniji hrvatski događaj u iseljeništvu te predstavila više od tisuću pojedinaca, sportskih udruga, klubova, zajednica...

Mnogima od njih nakon izbora i dobivanja nagrade otvorile su  se važne poslovne prilike u domovini. Posebno su u tome uspješni bili glumci koji su zahvaljujući Domovnici postali prepoznati u Lijepoj Našoj. Spomenimo tek nekoliko imena, od Vanesse Radman i Nine Jurage, koje su ostvarile značajne i prepoznate uloge u domaćim serijama i filmovima, pa do mladih manekena poput Vincenta Banića iz Belgije. 

Večernjakova domovnica MILIJAN BRKIĆ 'Uvijek s velikim zadovoljstvom sudjelujem na Večernjakovoj domovnici na kojoj se osjeća poseban naboj i emocija'

Kako smo već na početku članka napisali, biraju se najpopularniji profesionalni sportaši, najuspješnija hrvatska amaterska sportska momčad, najpopularniji glazbenik, pjevač, glumac, najznačajniji događaj godine te najuspješnija hrvatska udruga i pojedinac godine.

Pri kandidiranju treba navesti osnovne podatke o predlagatelju (ime i prezime pojedinca ili naziv kluba ili ustanove koja nominira, broj telefona ili e-mail adresu pošiljatelja) te najosnovnije podatke o onome koga se nominira. Dodatno se može poslati i kratki tekst obrazloženja nominacije s navođenjem ostvarenog uspjeha ili rezultata nominiranog.

Večernjakova domovnica BAD HOMBURG Večernjakova domovnica: Niko Kovač izabran za osobu godine u hrvatskom iseljeništvu

Kad pristignu imena svih nominiranih, Večernjakov stručni žiri po kategorijama će odabrati najuspješnije koji konkuriraju za ovogodišnje nagrade. Sve izabrane kandidate predstavit ćemo u prvom krugu izbora na stranicama inozemnog izdanja Večernjeg lista.

Istodobno s predstavljanjem kandidata moći će se glasovati na originalnim kuponima iz Večernjeg lista (nikako ne na kopiranim kuponima).

Finalna večer Večernjakove domovnice 2019. održat će se u subotu, 23. ožujka 2019. u 20 sati u prestižnoj Kongresnoj dvorani Kurhaus u elitnom turističkom gradu Bad Homburgu (kod Frankfurta na Majni)

Ministar Davor Ivo Stier svira tamburicu Kad ministar zasvira VIDEO: Na Domovnici Stier svirao tamburicu, Andrea Borošić pjevala duet sa Zečićem

I ove će se godine okupiti brojni uzvanici iz domovine i iseljeništva. Pozivnice će dobiti i predstavnici najuspješnijih hrvatskih udruga, klubova i zajednica iz Njemačke, Austrije, Švicarske, Italije, Francuske, Belgije, Nizozemske i drugih zemalja. Pred svima njima najbolji i najpopularniji Hrvati dobit će svoje nagrade.

  • VioletWilliamson:

    Izrađujem više od 7 tisuća dolara mjesečno radeći skraćeno radno vrijeme.Čula sam da mi drugi ljudi govore koliko novca mogu zaraditi na internetu,pa sam odlučio da ga pogledam.Započela sam i promijenila svoj život. Ovdje.........>>>>> www.WebJob33.Com