Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Petogodišnjak u Pittsburghu otpjevao 'Sve je ona meni' i 'Lijepa li si'

Prepuna dvorana škole rado je pratila program, ali i pregledala mnoge predmete svojih učenika koji su uložili dosta energije, umijeća i radosti da bi ih podijelili s prisutnima
21. ožujka 2019. u 09:44 0 komentara 985 prikaza
Foto: Franjo Bertović

Prije nekoliko dana u područnoj osnovnoj školi "Fox Chapel School District" u Pittsburghu, pod nazivom "O'Hara Elementary Multicultural Night", održana je večer kulturnog sadržaja djece polaznika. Nastavnici, roditelji i mališani pripremili su doista raznolik kulturni program koji su ponijeli iz domovine svojih predaka te ih zorno predstavili prisutnima.

Vremeplov Upoznajte Nikolu koji je 70-ih u Pittsburghu bio glavni majstor za dobru janjetinu

Svojim školskim prijateljima petogodišnji Niko Barišić i njegova godinu dana starija prijateljica Marina Sichok predstavili su Hrvatsku. Na svom stolu izložili su nekoliko predmeta koji oslikavaju ljepote Lijepe Naše, zemlje odakle su njihovi roditelji ili djedovi i bake pristigli. 

Niko je otpjevao dvije pjesme uz pratnju tamburice svoga oca Darija: "Sve je ona meni" i "Lijepa li si". Hrvatski izložbeni prostor bio je zanimljiv, slikovit i zvučan te dobro posjećen.

Prepuna dvorana škole rado je pratila program, ali i pregledala mnoge predmete svojih učenika koji su uložili dosta energije, umijeća i radosti da bi ih podijelili s prisutnima. Ti naši mali veleposlanici, Marina i Niko, zaslužuju divljenje i pohvale!

Dubai Uz miris ćevapčića Iz Pittsburgha na bosanski kebab u Dubai

Niko provodi ljeto sa svojim roditeljima Megan i Darijom te bakom Milicom i djedom Ivanom u Đakovu, a Marina ovdje u Pittsburghu s roditeljima Mary (r. Sestrić) i Chrisom te bakom porijeklom iz Netretića i djedom iz Rosopajnika, iz Karlovačke županije.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.