Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Predstavnici hrvatskih zajednica u Južnoj Americi o problemima državljanstva i povratka u Lijepu Našu

Na gospodarskim panelima razgovarat će o se trgovini između Hrvatske i Južne Amerike, suradnji hrvatskih i južnoameričkih tvrtki, kao i o ulaganjima u Lijepu Našu
28. kolovoza 2019. u 11:25 0 komentara 291 prikaza
Foto: PR

Od 28. do 30. studenog 2019. u Buenos Airesu će se okupiti predstavnici hrvatskih zajednica u Južnoj Americi, javlja Hrvatska matica iseljenika.

Turneja Predsjednica u Buenos Airesu: Nadam se da će se mnogi od vas vratiti u domovinu

Organizatori su sudionicima događaja pripremili sadržajan i intenzivan program. Prvog dana posjetit će hrvatske kulturne centre u Buenos Airesu. Poslije svečanog otvaranja susreta moći će pratiti nastupe glazbenih i folklornih skupina hrvatske zajednice u Argentini.

Sljedećeg dana predviđen je rad u panelima – sociokulturnima i gospodarskim. Prvi će se baviti temama vezanima uz identitet, jezik, kulturu, probleme državljanstva i povratka u Hrvatsku. Na gospodarskim panelima razgovarat će o se trgovini između Hrvatske i Južne Amerike, suradnji hrvatskih i južnoameričkih tvrtki, kao i o ulaganjima u Lijepu Našu. Posljednji dan namijenjen je zajedničkom izletu sudionika.

Studia Croatica Predstavljene ključne osobe političke emigracije u Buenos Airesu

Peti susret hrvatske dijaspore Južne Amerike organizira Argentinsko-hrvatska gospodarska komora, a održava se pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Hrvatske u Argentini i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske. Sudjelovanje na susretu najavila je i Hrvatska gospodarska komora s delegacijom poslovnih ljudi iz Hrvatske.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.