Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Papa Franjo imenovao svećenika hrvatskog podrijetla apostolskim nuncijem u Estoniji i Latviji

Papa Benedikt XVI. imenovao ga je 2. prosinca 2009. naslovnim nadbiskupom Sarsenteruma i apostolskim nuncijem u Kuvajtu, Bahreinu i Kataru te istodobno apostolskim predstavnikom na Arapskom poluotoku
07. kolovoza 2019. u 10:54 0 komentara 74 prikaza
Foto: Vatican media

Papa Franjo imenovao je 6. kolovoza mons. Petra Rajiča, naslovnog nadbiskupa Sarsenteruma i apostolskog nuncija u Litvi, apostolskim nuncijem u Estoniji i Latviji.

Autobusi fra Boris Čarić Hrvatski svećenik iz Münchena otkriva: Stranci dobivaju mnogo lošije ugovore i teže žive

Mons. Petar Rajič hrvatskog je podrijetla. Rođen je u Torontu 1959. godine. Za svećenika je zaređen 1987. i inkardiniran u Trebinjsko-mrkansku biskupiju. Završio je studij kanonskog prava. U diplomatsku službu Svete Stolice stupio je 1993. Djelovao je u papinskim predstavništvima u Iranu, Litvi te pri Odjelu za opće poslove Svete Stolice.

Papa Benedikt XVI. imenovao ga je 2. prosinca 2009. naslovnim nadbiskupom Sarsenteruma i apostolskim nuncijem u Kuvajtu, Bahreinu i Kataru te istodobno apostolskim predstavnikom na Arapskom poluotoku. 

fra Josip Bebić Životni put svećenika koji je 42 godine proveo u Njemačkoj: Jedan Hrvat vrijedi kao cijelo hrvatstvo

Za biskupa ga je 23. siječnja 2010. u mostarskoj katedrali Majke Crkve i Kraljice svijeta zaredio tadašnji državni tajnik Svete Stolice kardinal Tarcisio Bertone. Papa Franjo ga je 27. ožujka 2015. godine imenovao apostolskim nuncijem i u Jemenu te u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Imenovao ga je zatim 15. lipnja 2015. apostolskim nuncijem u Angoli i Svetom Tomi i Principu, a 15. lipnja ove godine apostolskim nuncijem u Litvi te sada i u Estoniji i Latviji.

Na današnji dan Kako je hrvatski svećenik prije 27 godina završio u Los Angeles Timesu

Kao Papin izaslanik u te tri baltičke zemlje u službi nasljeđuje nadbiskupa Pedra Lopeza Quintanu, koji je u ožujku imenovan nuncijem u Austriji.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.