Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Ovo su utjecajne hrvatske žene

Prvi put Mreža hrvatskih žena dodijelila je i počasnu nagradu "Friends of Croatia" dr. Esther Gitman zbog iznimnih zasluga u promicanju istine o životu i djelovanju blaženog kardinala Alojzija Stepinca
10. ožujka 2017. u 22:11 0 komentara 1538 prikaza
Mreža hrvatskih žena
Foto: Mreža hrvatskih žena
Pogledajte galeriju 1/5

Na svečanosti u povodu Međunarodnog dana žena u Zagrebu, Mreža hrvatskih žena iz Toronta dodijelila je prestižne nagrade "Utjecajne hrvatske žene" i "Buduće liderice" pripadnicama ljepšeg spola hrvatskoga podrijetla iz Bosne i Hercegovine, Italije, Belgije, Austrije, Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država, Južne Amerike i domovine.

Idejna začetnica projekta Caroline Spivak naglasila je da je cilj dodjele priznanja podizanje svijesti društva o angažiranosti, inovativnosti i utjecaju žena hrvatskog podrijetla.

>> Hrvatica u Americi slika prizore iz djetinjstva

"One svojim uspjesima i postignućima nadahnjuju i predstavljaju veliki potencijal u zemljama u kojima žive i predivna su poruka svijetu o Hrvatskoj i Hrvatima", istaknula je Spivak.

Čestitajući dobitnicama, Zvonko Milas, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, rekao je kako su na ovogodišnjoj Konferenciji istaknuta postignuća i zasluge hrvatskih žena svih generacija, različitih interesa, žena koje žive diljem svijeta. 

"Raduje me što smo se zajedno okupili u zajedničkoj nam domovini – voljenoj nam Hrvatskoj. Jedna od osnovnih zadaća Središnjeg državnog ureda jest očuvanje hrvatske kulture, tradicije i baštine, jačanje našeg identiteta i snaženje međusobnih veza. Mnogi naši projekti realizirani su upravo zahvaljujući trudu i predanosti žena. Naše hrvatske zajednice diljem svijeta ponajprije počivaju na požrtvovnosti Hrvatica koje nesebičnom ljubavlju čuvaju i pronose hrvatske vrijednosti. Vjerujem da ćete se i nadalje nesebično truditi, promicati izvrsnost i biti na ponos svojim obiteljima, prijateljima i svojoj domovini", dodao je Milas. 

Prvi put Mreža hrvatskih žena dodijelila je i počasnu nagradu "Friends of Croatia" dr. Esther Gitman zbog iznimnih zasluga u promicanju istine o životu i djelovanju blaženog kardinala Alojzija Stepinca.

Mreža hrvatskih žena Mreža hrvatskih žena Gabriela Spanic dobila priznanje "Utjecajne hrvatske žene" Haiti Sirotište kardinala Stepinca na Haitiju Tri hrabre hrvatske žene žive na rubu zloglasnog naselja Cité Soleil, mjestu gdje život vrijedi koliko i šaka riže

Na svečanosti su bili i hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, v. d. ravnateljice Hrvatske matice iseljenika Mirjana Piskulić i brojni drugi.

Mreža hrvatskih žena organizirala je i međunarodnu konferenciju "Napredak žena, napredak ekonomije. Ostvari potencijal!" koja se održala pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. 

Na konferenciji je održan niz predavanja i panela o položaju i utjecaju žena u politici, poduzetništvu, menadžmentu, znanosti, kulturi i humanitarnom radu.

Listu svih dobitnica možete pogledate na ovom linku...

>> Lijepe Hrvatice na humanitarnoj modnoj reviji u Chicagu

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.