Turneja diljem Lijepe Naše

Ove dame uskoro dolaze u Hrvatsku. Poslušajte kako klapske pjesme izvode kćeri Hrvata koji su davno doselili u Buenos Aires

Klapa Valovi
13.06.2019.
u 23:39

Nastupit će u Zagrebu, Novom Vinodolskom, Rabu, Zadru, Bolu, Šibeniku, Omišu, Kučinama i Splitu

Hrvatska ženska klapa Valovi iz Argentine od 1. do 14. srpnja ove godine nastupit će u domovini. Turneju započinje dolaskom u Zagreb i nastupom 3. srpnja u Klovićevim dvorima s klapama Dišpet i Stine. Bit će to još jedan poseban susret domovinske i iseljene Hrvatske uveličan klapskim pjevanjem, vrijednim načinom čuvanja jezika i identiteta daleko od domovine.

Nakon Zagreba, Valovi nastavljaju turneju po Lijepoj Našoj, a nastupit će u Novom Vinodolskom, Rabu, Zadru, Bolu, Šibeniku, Omišu, Kučinama i Splitu.

Hrvatsku žensku klapu Valovi čine kćeri Hrvata koji su davnih godina doselili u Buenos Aires. Njeguju i održavaju klapsku pjesmu kako bi očuvale bogatu hrvatsku baštinu.

Njihov repertoar temelji se na klapskim, narodnim i popularnim pjesmama, a izvode ih i na engleskom te španjolskom jeziku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije