Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Ovako izgledaju predblagdanski dani naše dijaspore u Chicagu

Neopisivo je vidjeti drugi ili treći naraštaj djece naše dijaspore koja svojim trudom i ljubavlju prema korijenima i dalje čuvaju hrvatske običaje
23. prosinca 2018. u 11:32 1 komentara 569 prikaza
Foto: Maria Dugandžić Pašić i Diana Soldo Massaro
Pogledajte galeriju 1/21

Predblagdanski dani bili su prepuni događaja za Hrvate u Chicagu. KUD Hrvatska loza već dva vikenda organizira prodajne sajmove, od kojih se društvo financira. Tako je u prostorijama župe Blaženog Alojzija Stepinca 9. prosinca održan mali božićni sajam, gdje su se nudili tradicionalni božićni ukrasi, ali i mnogi predmeti s hrvatskim motivima. Za njegov uspjeh zaslužna je Mary Bašan Kraljević koja već nekoliko godina organizira ovo veselo okupljanje.

Govorite li Hrvatski Hrvatska božićna priča u Milanu

Već sljedeću nedjelju 16. prosinca, Hrvatska loza ponovno je zajednici ponudila dašak Lijepe Naše, prodajom blagdanskih kolača i pšenice. 

Predsjednica Hrvatske loze Ksenija Hrvojević organizira i manje radionice na kojima se peku isključivo tradicionalni hrvatski kolači. Upravo je to i najbitniji uvjet, jer je želja održati ne samo zajedništvo kroz druženje i pečenje kolača, već očuvati stare recepte po kojima su pekle njihove majke i bake.

Zatim se veliki broj naš ljudi okupio u Hrvatskom kulturnom centru u Chicagu gdje je održan svečani božićni ručak i predstava male škole pri Hrvatskom kulturnom centru. Sva pažnja bila je usmjerena na najmanje koji svojim plesom, pjesmom i recitacijama uveseljavaju okupljene, a često krene i pokoja suza. 

Blagdani U hrvatskoj crkvi u Beču morate pogledati ove božićne jaslice

Neopisivo je vidjeti drugi ili treći naraštaj djece naše dijaspore koja svojim trudom i ljubavlju prema korijenima i dalje čuvaju hrvatske običaje.

  • RebeccaGeorge:

    Donosim 86 dolara na sat radeći od kuće. Bio sam šokiran kad mi je susjed rekao da je u prosjeku 95 dolara, ali vidim kako sada radi. Osjećam toliko slobode sada da sam svoj šef. učini to..........>>>>> www.WebJob33.Com