Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Ovaj vikend u Šibeniku će se raspravljati o Hrvatima izvan domovine

Na sjednici će biti izložene teme koje se odnose na aktualne normativne aktivnosti, gospodarstvo, investicije i konkurentnost, prekograničnu suradnju i međunarodni kanal javne televizije
08. studenoga 2018. u 09:56 0 komentara 176 prikaza
Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Druga sjednica 2. saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske održava se od 10. do 11. studenoga u Šibeniku.

Strateški plan Evo što je usvojeno na sjednici Vijeća za učenje i poučavanje hrvatskog kao drugog, stranog i nasljednog jezika

Savjet Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske je savjetodavno tijelo Vlade koje pruža pomoć Vladi u kreiranju i provedbi politika, aktivnosti i programa u odnosu na Hrvate izvan Republike Hrvatske, a sastaje se najmanje jednom godišnje u Republici Hrvatskoj i raspravlja o provedbi Strategije i Zakona o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske te o drugim pitanjima od interesa za Hrvate izvan RH.

Ovogodišnja sjednica Savjeta započinje uvodnim obraćanjem državnog tajnika Zvonka Milasa i predsjednika Savjeta Ivana Grbešića u subotu, 10. studenoga u 9 sati.

Barč Barč Održana sjednica za suradnju Koprivničko-križevačke županije s podravskim Hrvatima

Na sjednici će biti izložene teme koje se odnose na aktualne normativne aktivnosti, gospodarstvo, investicije i konkurentnost, prekograničnu suradnju i međunarodni kanal javne televizije, a po završetku radnog dijela sjednice na programu je odlazak u katedralu sv. Jakova, gdje će se članovi Savjeta susresti s gradonačelnikom grada Šibenika g. Burićem i župnikom don Krešom Matešom, nakon čega će uslijediti posjet samostanu, a u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku s početkom u 17.25 sati održat će se kratki prigodni program.

Jačanje suradnje Konstituirajuća sjednica 2. saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske

U nedjelju 11. studenoga nastavlja se sjednica Savjeta predstavljanjem projekata Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i predstavljanjem aktivnosti vezanih uz unapređenje Strategije o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske te izlaganjima potpredsjednika Savjeta. Sjednica završava raspravom i usvajanjem zaključaka od 12.50 do 14 sati.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.