Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Pokreće se novi studijski program prilagođen potrebama hrvatskog iseljeništva

Okosnicu programa čine kolegiji iz područja organizacijskog razvoja
04. svibnja 2021. u 12:27 0 komentara 74 prikaza
Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas i dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Jurica Pavičić, potpisali su Sporazum o suradnji, temeljem kojeg se od iduće akademske godine pokreće novi studijski program posebno prilagođen potrebama hrvatskog iseljeništva.

'Ruke su život – oči, misao, utjeha, glazba i priča' Izabrani najbolji likovni dječji radovi na međunarodnom likovnom natječaju

Riječ je o jednogodišnjem sveučilišnom master studiju "Leadership“ koji se u potpunosti odvija na engleskom jeziku. Okosnicu programa čine kolegiji iz područja organizacijskog razvoja. Okvir programa proširen je kroz dodana tematska predavanja te posjete najznačajnijim domaćim i stranim poduzećima i ključnim institucijama u Hrvatskoj.

Državni tajnik Milas izrazio je zadovoljstvo zbog pokretanja programa kao i suradnje s Ekonomskim fakultetom.

SISAK Donacija hrvatske dijaspore za hitne službe na potresom pogođenom području RH

"Ured je sudjelovao u osmišljavanju ovog programa i vjerujem da je pred nama master na koji možemo biti ponosni. Ekonomski fakultet u Zagrebu, zbog svoje akreditacije je globalno konkurentan i time privlačan mladima koji žele provesti godinu dana u Hrvatskoj, stječući ne samo znanje i međunarodno priznatu diplomu, već i vlastite, autentične doživljaje suvremene Hrvatske", rekao je Milas. 

Dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr. sc. Jurica Pavičić i voditelj programa prof. dr. sc. Darko Tipurić, također su izrazili zadovoljstvo te naglasili kako je Ekonomski fakultet akreditiran od strane AACSB-a, a kroz ovaj jedinstveni program nastoji biti mjesto integracije studenata iz domovine i izvan Republike Hrvatske, naveo je Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.