Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

On je Robert Jerin, Hrvat iz Clevelanda, koji zna kako pronaći vaše pretke

Američke Hrvate u srdačnoj atmosferi dobrodošlice i prisutnosti djelatnika Hrvatske matice iseljenika pozdravio je dr. sc. Ivan Tepeš, zamjenik ravnatelja
28. rujna 2018. u 09:09 0 komentara 377 prikaza
Foto: Matica

U četvrtak je skupina od 45 iseljenika iz Sjedinjenih Američkih Država posjetila Hrvatsku maticu iseljenika. Nju je predvodio Robert Jerin, genealog iz Clevelanda i istaknuti član HBZ-a koji se već 30-ak godina bavi proučavanjem hrvatskih obiteljskih korijena. 

Valovi Nostalgija za zavičajem Posjetio domovinu nakon deset godina iseljeništva: Čuvam svoju kuću jer negdje moraš imati korijen

Na Facebooku ima vrlo posjećenu stranicu Croatian Heritage and Genealogy s više od 11 tisuća članova. Po američkim gradovima drži predavanja o istraživanju obiteljskih stabala i pronalaženju podataka o hrvatskim precima. 

Objavio je i priručnik "U potrazi za svojim hrvatskim korijenima". Više od deset godina organizira skupna putovanja po Hrvatskoj za one koji žele posjetiti mjesta svoga porijekla i u kojima pregledavaju matične knjige rođenih, umrlih i vjenčanih.

Zvonko Milas Projekti i suradnje U irskom muzeju iseljeništva mogu se pronaći korijeni. Priprema li i Hrvatska nešto slično?

Američke Hrvate u srdačnoj atmosferi dobrodošlice i prisutnosti djelatnika Hrvatske matice iseljenika pozdravio je dr. sc. Ivan Tepeš, zamjenik ravnatelja.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.