ZIMSKE RADOSTI

Održano 51. skijaško natjecanje u Americi

51. SkiFEST
Foto: Ivan Begg
1/4
07.02.2023.
u 22:48

Popularno natjecanje u skijanju i snowboardingu članova Hrvatske bratske zajednice, SkiFEST, održano je prošlog vikenda. Mnogi sudionici pristigli su iz udaljenijih mjesta i gradova da bi uživali u lijepom zimskom okružju uz tamburašku glazbu i domaće hrvatsko druženje

Prošlog vikenda, 3-5. veljače 2023. održano je 51. godišnje natjecanje u skijanju i snowboardingu članova Hrvatske bratske zajednice u Americi. Ovo popularno natjecanje, poznato kao SkiFEST privlači pozornost i privlači na skijaške staze mlade i odrasle. SkiFEST je doista natjecanje u kojem mnogi žele učestvovati i sprovesti vikend u lijepom zimskom okružju uz tamburašku glazbu i domaće hrvatsko druženje. Kažu da je skijanje jedno od onih sportova „ili ga volite ili ne volite“. A, vole ga zbog skijaških vještina, čistog planinskog zraka i provjere brzine i prilagodbe skijaškoj stazi.

Mnogi su pristigli iz udaljenijih mjesta i gradova tako da je dvorana za 500 gostiju brzo bila ispunjena. Tamburaški sastavi „Sedma brzina“ iz Clevelanda, OH u petak navečer i „Zadnja stanica“ iz Steeltona, PA u subotu večer, zabavljali su i držali plesni podij okupiran plesačima i ljubiteljima folklora. Već prema tradiciji, održana je i sveta misa, prije proglašenja pobjednika i subotnjeg ugođaja, koju je služio vlč. Pierre „Bud“ Falkenhan, dugogodišnji član i prijatelj hrvatskih okupljanja.

Foto: Ivan Begg

Službenici veleposlanstva Republike Hrvatske iz Washingtona DC predvođeni s veleposlanikom Pijerom Šimunovićem i generalnog konzulata iz New Yorka, na čelu s Nikicom Kopačevićem ponovno su nas razveselili sa svojim dolaskom. Veleposlanik Šimunović je u svom govoru istaknuo je - da je zahvalan prvim, drugim, trećim i četvrtim naraštajima Hrvata Amerike i Kanade - da čuvaju hrvatsku kulturnu baštinu i običaje. A, predsjednik HBZ-a Edward W. Pazo je se zahvalio gostima na dolasku i svim okupljenima u ime Izvršnih odbornika - nacionalne/tajnice blagajnice Bernadette Luketich-Sikaras i nacionalnih potpredsjednika Franje Bertovića i Michaela Ricci. Posebno je odao priznanje i zahvalu direktoru fraternalističkih i sportskih programa Zajednice – Derek Hohnu – za izvanrednu organizaciju natjecanja, smještaj gostiju i zabavni ugođaj.

Na natjecateljskoj stazi našlo se je 40 natjecatelja podijeljenih u nekoliko skupina životne starosti. A pobjednici su: žene Ashley Ketterer, Jordyn Verhaeghe, Synclaire Kuhn, Jean Pohlot i Lynne Hartnett a, za muškarce Max Terry, Ivan Buntić, John Skater, Mike Russell, Tomislav Šarić, Patrick Verhaeghe, Luke Nakich, Davey Johnes, Michael Rakowski, Jasmin Bertović, Frank Kocever i John Nakich.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije