Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Održana prva nacionalna konferencija: Uključivanje dijaspore u razvoj zemlje podrijetla

Cilj konferencije bio je omogućiti razmjenu iskustava o postojećim modelima suradnje matičnih zemalja s njihovom dijasporom te izlaganje nacionalnih politika koje se odnose na mjere povratka
24. listopada 2018. u 09:59 0 komentara 111 prikaza
Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Početkom tjedna u Dubrovniku je održana prva konferencija pod nazivom "Uključivanje dijaspore u razvoj zemlje podrijetla" koju je organizirala Međunarodna organizacija za migracije u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske predložio je temu konferencije.

I njihov odnos s Hrvatskom Hrvati okupljeni kako bi potaknuli raspravu o pitanjima i projektima bitnima za dijasporu

Sudionicima se obratila Ivana Perkušić, zamjenica državnog tajnika, koja je istaknula kako Hrvatska ima brojno iseljeništvo koje njihov državni ured kroz programe i aktivnosti povezuje s domovinom, a upravo takvim djelovanjem potiče na jačanje veza kako bi se što više uključili u razvoj domovine.

Sudionicima konferencije obratio se i Žarko Katić, državnik tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova, a na konferenciji su svoja izlaganja održali stručnjaci, znanstvenici i praktičari iz Njemačke, Irske, Izraela, Litve i Hrvatske te IOM-a, dok su se u rasprave uključili predstavnici drugih zemalja.

Zagreb Vremeplov Domovina je za dijasporu postala teško pitanje, a očigledno i dijaspora za domovinu

Cilj konferencije bio je omogućiti razmjenu iskustava o postojećim modelima suradnje matičnih zemalja s njihovom dijasporom te izlaganje nacionalnih politika koje se odnose na mjere povratka.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.