Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Održan stručni seminar za 20 novoizabranih učitelja za rad u inozemstvu

Ugledni stručnjaci iz struke i učitelji praktičari, kao i nadležni službenici u Ministarstvu, u programu seminara pokušali su novoizabranim učiteljima približiti i s različitih strana predočiti široko područje rada hrvatske nastave u inozemstvu
30. srpnja 2019. u 09:37 0 komentara 29 prikaza
Foto: Damir Špehar/PIXSELL

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja 24. i 25. srpnja 2019. održan je stručni seminar za 20 novoizabranih učitelja za rad u hrvatskoj nastavi u inozemstvu.

Zagreb Zaprimljeno 490 prijava Prijedlog bodovne liste stipendista za učenje hrvatskog jezika

Sudionike seminara uvodno je pozdravila izv. prof. dr. sc. Ivana Franić, pomoćnica ministrice, koja im je čestitala na postignutim rezultatima na natječaju i izboru za rad u tako važnom dijelu odgojno-obrazovnog sustava te im zaželjela puno uspjeha i zadovoljstva u radu u hrvatskoj nastavi u inozemstvu.

Ugledni stručnjaci iz struke i učitelji praktičari, kao i nadležni službenici u Ministarstvu, u programu seminara pokušali su novoizabranim učiteljima približiti i s različitih strana predočiti široko područje rada hrvatske nastave u inozemstvu.

Početkom školske godine 2019./2020. novoizabrani učitelji upućuju se na četverogodišnji rad u hrvatskoj nastavi na radna mjesta u Saveznoj Republici Njemačkoj, Republici Italiji, Francuskoj Republici te Švicarskoj Konfederaciji.

Novi Vinodolski Novi Vinodolski Mala škola hrvatskog jezika i kulture okupila najveći broj polaznika do sada – čak 124!

"Vjerujemo da će novoizabrani učitelji svojim radom pridonijeti ostvarivanju najvažnijeg cilja hrvatske nastave, a to je očuvanje i razvijanje hrvatskog identiteta i pripadnosti hrvatskoj kulturi djece i mladih koji odrastaju izvan domovine Hrvatske", piše na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.