Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Objavljen Javni poziv za dodjelu stipendija za učenje hrvatskoga jezika u RH

Na Javni poziv mogu se prijaviti pripadnici hrvatskoga naroda, njihovi supružnici kao i prijatelji hrvatskoga naroda i Republike Hrvatske koji njeguju hrvatski identitet i promiču hrvatsko kulturno zajedništvo
18. svibnja 2021. u 15:40 0 komentara 115 prikaza
Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je Javni poziv za dodjelu stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj za akademsku godinu 2021./22. Stipendije se dodjeljuju s ciljem učenja hrvatskog jezika, upoznavanja hrvatske kulture i očuvanja nacionalnog identiteta, promicanja zajedništva i suradnje kao i povratka iseljenih Hrvata i njihovih potomaka.

Ilustracija 'putujuća škola' Organizirana radionica na temu hrvatskih narječja: Govorilo se o zlatnoj formuli 'ča – kaj – što'

Na Javni poziv mogu se prijaviti pripadnici hrvatskoga naroda, njihovi supružnici kao i prijatelji hrvatskoga naroda i Republike Hrvatske koji njeguju hrvatski identitet i promiču hrvatsko kulturno zajedništvo. Uvjet za prijavu jest navršenih 18 godina života, završena namanje srednja škola te prebivalište izvan Republike Hrvatske ili prebivalište/boravište u Republici Hrvatskoj ne dulje od tri godine zaključno s danom objave Javnog poziva.

Prijava na Javni poziv podnosi se isključivo u elektroničkom obliku putem e-prijavnog obrasca dostupnog OVDJE. Rok za slanje prijava je 14. lipnja 2021.

U slučaju potrebe za dodatnim informacijama, kandidati mogu poslati upit na adresu elektroničke pošte: tecaj-hrvatskog-jezika@hrvatiizvanrh.hr najkasnije do isteka gore navedenog roka ili u istom razdoblju nazvati na broj: +385 (0)1/6444-683, radnim danom od 10.00 - 15.00 sati.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.