U prekomorskim i europskim zemljama

Objavljen javni natječaj za prijavu programa/projekata organizacija hrvatskog iseljeništva

Matica
09.09.2019.
u 22:46

Na natječaj se mogu javiti organizacije hrvatskog iseljeništva (udruge, zaklade, ustanove, vjerske zajednice i ostale organizacije)

S ciljem očuvanja i poticanja kulturne, znanstvene, gospodarske, sportske i druge suradnje između Republike Hrvatske i Hrvata izvan Republike Hrvatske, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je javni natječaj za prijavu programa/projekata organizacija hrvatskog iseljeništva u prekomorskim i europskim zemljama zbog ostvarenja financijske potpore za 2019. godinu.

Sukladno Zakonu o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske, Državni ured od 2012. provodi Program potpore hrvatskim zajednicama u iseljeništvu koji je prošle godine unaprijeđen donošenjem novog internog pravnog akta. Tako je otvorena mogućnost za prijavu programa/projekata hrvatskom iseljeništvu iz svih europskih i prekomorskih zemalja u kojima djeluju zajednice hrvatskog iseljeništva (ukupno 29 država) te su jasno utvrđeni uvjeti, kriteriji i postupci za dodjelu i korištenje sredstava organizacijama hrvatskog iseljeništva.

Na natječaj se mogu javiti organizacije hrvatskog iseljeništva (udruge, zaklade, ustanove, vjerske zajednice i ostale organizacije) koje su upisane u registar ili drugu odgovarajuću evidenciju organizacija matične države te imaju pravnu osobnost.

Natječajna dokumentacija dostavlja se preporučeno poštom, elektroničkom poštom ili neposrednom predajom na adrese veleposlanstava nadležnih za državu na koju se odnosi Javni natječaj. Rok za podnošenje prijava traje 30 dana od dana objave, zaključno do 10. listopada 2019. godine. Dodatne informacije mogu se dobiti na brojevima telefona: +3851/6444-669, +3851/6444-681 ili na e-mail adresi: iseljenistvo-projekti@hrvatiizvanrh.hr.

Sve potrebne obrasce i dodatne informacije potražite na ovoj poveznici...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije