Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Nova tvornica u Njemačkoj traži 300 radnika

U proizvodnom sektoru traže se automobilski tehničari ili proizvođači alata, svi s punim radnim vremenom. Mnoga mjesta popunjavaju se i na području ljudskih resursa (HR), lanca opskrbe ili pravnih i državnih poslova
23. studenoga 2020. u 11:14 0 komentara 238 prikaza
Gradilište Tesline tvornice u u Grünheideu
Foto: Thomas Bartilla/DPA/PIXSELL

Teslina nova tvornica u Brandenburgu traži zaposlenike u proizvodnom sektoru, ali i inženjere i programere. Od 20. studenog u općini Grünheide, u Brandenburgu, objavljena su 302 oglasa za posao, uključujući stažiranje i pripravnička mjesta.

Podnositelji zahtjeva trebali bi biti spremni “pomoći u oblikovanju budućnosti”, piše na Teslinoj web stranici, a radnu kulturu “karakterizira velika brzina” i zahtijeva “punu predanost”, dodaju.

Eurowings zrakoplovne linije Olakšanje za Hrvate iz Njemačke koji putuju za blagdane: Povećat će se promet prema Hrvatskoj

U proizvodnom sektoru traže se automobilski tehničari ili proizvođači alata, svi s punim radnim vremenom. Mnoga mjesta popunjavaju se i na području ljudskih resursa (HR), lanca opskrbe ili pravnih i državnih poslova, javlja Fenix magazin.

Potrebne jezične vještine uvelike se razlikuju za radna mjesta, od kojih neke zahtijevaju tečan engleski i njemački jezik, a neke jedan ili drugi. Poljski jezik također je ponekad naveden, s obzirom na neposrednu blizinu s Poljskom.

U tvornici će prva e-vozila s proizvodne trake sići već u ljeto 2021. Musk želi imati popularni Teslin model 3, SUV model Y i tamo proizvedene baterije.

'Savjetovanje 4.0' Savjetovanje doseljenika u Njemačku: Saznajte sve o svojim radnim i socijalnim pravima

U intervjuu za Handelsblatt, brandenburški ministar gospodarstva Jörg Steinbach nedavno je najavio da će se u tvornici dugoročno otvoriti do 40.000 radnih mjesta. U početku se planira oko 12.000 novih zaposlenika u proizvodnji i administraciji.

U petak je Grünheide, udaljen oko 30 kilometara jugozapadno od središta Berlina – imenovan jednim od 10 najboljih područja za koja se očekuje da će se najviše proširiti u smislu ekonomskog prosperiteta i stanovanja do 2030. godine, prema prognozi istraživačkog instituta Prognos.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.