Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Hrvatska predsjednica u New Yorku o presudama Haaškog suda

Njezina američka turneja počela je u nedjelju u Bostonu, gdje se sastala s članovima kluba New England Friends of Croatia, utemeljenog prije 25 godina s ciljem okupljanja Hrvata i njihovih prijatelja
06. prosinca 2017. u 10:45 1 komentara 2239 prikaza
Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Marijana Marinović
Pogledajte galeriju 1/3

Na svom trećem radnom posjetu Sjedinjenim Američkim Državama, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović susrela se s glavnim tajnikom UN-a Antóniom Guterresom, s kojim je razgovarala o stanju na jugoistoku Europe i presudama Međunarodnog suda za ratne zločine u Haagu.  

Život s prijevodom Sokrati tada i sada. Povijest ista Fra Jozo Grbeš: Hrvati imaju problem s pamćenjem, a vođa već odavno nema

Njihov zajednički zaključak jest da presude suda idu na račun pojedinaca, a ne država. Ipak, predsjednica je odlučila kritizirati Haaški sud na tematskoj sjednici o radu Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije Vijeća sigurnosti UN-a. 

Njezina američka turneja počela je u nedjelju u Bostonu, gdje se sastala s članovima kluba New England Friends of Croatia, utemeljenog prije 25 godina s ciljem okupljanja Hrvata i njihovih prijatelja.

Predsjednica Grabar-Kitarović posjetila je i Tehnološki institut Massachusettsa (MIT) te uručila odlikovanja hrvatskom znanstveniku Marinu Soljačiću. Nakon toga održala je predavanje na Fletcher fakultetu prava i diplomacije Sveučilišta Tufts na temu "Višedimenzionalni pristup u hrvatskoj vanjskoj politici".

Nakratko se susrela i s hrvatskim iseljenicima u prostorijama Stalne misije Republike Hrvatske pri UN-u i Generalnog konzulata Republike Hrvatske u New Yorku, a do povratka u domovinu posjetit će još Washington. Svečano će obilježiti 25 godina diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država te održati govor na temu Inicijative triju mora na Atlantskom vijeću SAD-a. 

Sarafina Lauš Sarafina Lauš Sinove su mi ubili poznanici, naši susjedi muslimani s kojima nikada nismo imali problema Beč Okupljanje naših ljudi U Beču služena sveta misa za domovinu, generala Praljka i poginule branitelje Kolinda Grabar-Kitarović Forum hrvatskih manjina Predsjednica poručila našim ljudima izvan domovine: Hrvatska vas nije zaboravila
  • Avatar __MAX__
    __MAX__:

    Boli nju "mindja"...ona kao i svake godine na Bozic i Novu u New York....naravno na carun gradjana. Obecanja o najrazvijenijoj zemlji EUa macku o rep.