Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Ne propustite Ljetnu školu hrvatskog folklora u Zadru

Škola je ponajprije namijenjena voditeljima i budućim voditeljima folklornih i tamburaških skupina, no otvorena je za sve članove amaterskih folklornih ansambala
08. travnja 2019. u 12:36 0 komentara 42 prikaza
Foto: Hrvatska matica iseljenika

Program Ljetne škole hrvatskog folklora, koja će se održati od 1. do 12. kolovoza u Zadru, obuhvaća plesove, nošnje, pjesme i glazbala Turopolja, Moslavine, Posavine, Bilogore, Slatine, Donjeg Miholjca, Orahovice, Našica, Nove Gradiške, Požeške kotline, Valpovštine, Brodskog Posavlja, Đakovštine, Županje, Vinkovaca i Srijema. U programu su i plesovi Hrvata koji žive u Srbiji, Mađarskoj i Bosni i Hercegovini.

Anno 93 Folklorni ansambl koji je zapravo jedna velika i sretna obitelj

Programski voditelj škole je prof. Andrija Ivančan (plesna sekcija). Uz njega, voditelj tamburaške sekcije je Tibor Bün s gostom – predavačem, maestrom Sinišom Leopoldom, a voditelj sekcije tradicijskih glazbala je Vjekoslav Martinić.

Schwelm-Lüdenscheid Hrvatska misija u kojoj možete zaplesati folklor

Škola je ponajprije namijenjena voditeljima i budućim voditeljima folklornih i tamburaških skupina, no otvorena je za sve članove amaterskih folklornih ansambala. Za više informacija javite se na e-mail: folklor@matis.hr.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.