Ljetna škola

Evo kako možete naučiti njemački jezik u Beču

Napredak
Foto: Napredak.at
1/2
11.04.2018.
u 09:47

Nastava se održava u jutarnjim satima od ponedjeljka do petka, po četiri školska sata intenzivnog učenja (ukupno 60 sati)

Hrvatsko kulturno društvo "Napredak" Austrija – podružnica Beč, Fond za stipendiranje "Jukić" i Napretkova središnjica u Sarajevu, ove godine imaju dodatni razlog za slavlje. U Beču će se od 12. do 25. kolovoza održati Napretkova 20. jubilarna Ljetna škola njemačkog jezika.

Kako je izvijestila bečka podružnica HKD-a Napredak i Ivana Jurić, škola je namijenjena srednjoškolcima i studentima od 15 do 25 godina koji žele naučiti ili unaprijediti svoje znanje njemačkog jezika. Zbog velikog zanimanja srednjoškolaca, od prošle godine program učenja jezika posebno je prilagođen toj dobnoj skupini.

Nastava se održava u jutarnjim satima od ponedjeljka do petka, po četiri školska sata intenzivnog učenja (ukupno 60 sati). Polaznici su organizirani u tri skupine (od deset do 15 polaznika po skupini), ovisno o stupnju njihova znanja njemačkog jezika.

Organizator polaznicima pruža i dodatni znanstveno-kulturni program kako bi upoznali najvažnije povijesno-kulturne znamenitosti grada Beča i Austrije. Uz organizirano razgledavanje Beča i posjet poznatim tamošnjim turističkim atrakcijama poput dvorca Schönbrunn, carske palače Hofburg, katedrale sv. Stjepana, dvorca Belvedere, Gradske vijećnice i austrijskog saveznog Parlamenta te brojnih muzeja, program uključuje i jednodnevni izlet u okolicu grada, uz rijeku Dunav (Wachau-Klosterneuburg-Göttweig-Melk). 

Foto: Napredak.at

Planiran je i susret s ljudima iz gospodarskog i političkog života Beča, kao i susreti s veleposlanicima Republike Hrvatske te Bosne i Hercegovine u Austriji. Osim toga, na programu je i tzv. Company day, u čijem će sklopu polaznici moći posjetiti razne bečke koncerne, tvrtke i institucije.

Prijave traju do 14. svibnja ove godine, a sve dodatne informacije o Napretkovoj ljetnoj školi u Beču te prijavni obrazac možete pronaći na njihovoj službenoj internetskoj stranici. Za polaznike iz Sarajeva, Mostara, Tuzle i Zagreba, osiguran je prijevoz do Beča.

I ono što na kraju treba istaknuti, svakako su hvalevrijedna dva desetljeća Napretkove Ljetne škole u Beču, kojom se nastavlja ostvarenje središnjih ciljeva iz 1902. godine u Sarajevu, a oni su ponajprije obrazovanje mladih naraštaja i njihovo upoznavanje s drugim narodima i kulturama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije