Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Napadi na imovinu Hrvata u Briševu s ciljem zastrašivanja kako se ne bi vratili

U pitanju je zastrašivanje kako se Hrvati ne bi mogli vratiti i uopće dolaziti u RS, tvrdi Bujadilo i dodaje da su u studenome 2019. godine nepoznate osobe provalile u tri kuće hrvatskih povratnika u Briševu.
17. siječnja 2020. u 12:06 0 komentara 2095 prikaza

Imovina Hrvata u Briševu kod Prijedora izložena je napadima, a kako tvrde, strahuju da iza svega stoji namjera pojedinaca da se zastrašivanjem onemogući njihov povratak na taj prostor. Stipo Bujadilo kaže kako je od prošle godine pet puta provaljeno u imovinu u njegovu vlasništvu.

Zrakoplov Anketa Istraživanje: Hrvati iseljenici i povratnici

– Riječ je o zastrašivanju kako se Hrvati ne bi vratili i uopće dolazili u RS – tvrdi Bujadilo i dodaje da su u studenome 2019. godine nepoznate osobe provalile u tri kuće hrvatskih povratnika u Briševu.

Ovaj 75-godišnjak sumnja da će počinitelji biti otkriveni, kao i u većini prijašnjih slučajeva. Generalni konzul Republike Hrvatske u Banjoj Luci sa suradnicima je, kaže, dva puta obilazio povratnike u Briševu zbog ovog problema i tražio da se poduzmu mjere zaštite ljudi i imovine. U tom naselju, u kojem je 1992. godine ubijeno 67 hrvatskih civila, postoji problem i zbog nedostatka struje.

Autobusi Povratništvo i gospodarski razvoj Istraživanje pokazalo: Četiri petine iseljenih potencijal su za povratak

– Uplatili smo potreban novac, nije nam uvedena električna energija – rekao je Bujadilo koji, iako se vratio, još uvijek čeka na potpunu obnovu svoje u ratu porušene imovine.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.