POZIV AUTORIMA

Matica hrvatska za Ruhrsko područje raspisala natječaj za objavljivanje knjige poezije ili proze

Matica hrvatska
05.05.2023.
u 09:47

Radove je potrebno slati u PDF-u na mail adresu info@boden-nujic.de ili chosa@web.de

Matica hrvatska za Ruhrsko područje raspisuje natječaj za objavljivanje knjige poezije ili proze. Na natječaj se mogu prijaviti autori koji imaju prebivalište u Njemačkoj, Austriji ili Švicarskoj, govore hrvatskim ili pišu na hrvatskom jeziku. Prijaviti mogu samo neobjavljeni rad.

Radove je potrebno slati u PDF-u na mail adresu info@boden-nujic.de ili chosa@web.de. Sve informacije s mogu pronaći i na internetskoj stranici Matice hrvatske za Ruhrsko područje www.mhr-rp.de. Natječaj je otvoren do 01. lipnja 2023. godine.

Matica hrvatska za Ruhrsko područje je ogranak Matice hrvatske Zagreb, sa sjedištem u Essenu. Predsjednik je Mijo Nujić.

Kako piše i na internetskoj stranici www.mhr-rp.de, Matica hrvatska je jedno od najstarijih kulturnih društava u Hrvatskoj. Osnovano je 1842 g. i odigralo je značajnu ulogu u nacionalnom i kulturnom buđenju hrvatskog puka.

Posebno je značajno Matičino izdavaštvo, koje je i danas jedan od glavnih pravaca u njenom radu.

Oblik djelovanja Matice hrvatske za Ruhrsko područje jesu kulturne i umjetničke priredbe, samim time promocije knjiga, publikacija, izložbe slika i predavanja od povijesnih do naučnih tema.

Matica hrvatska za Ruhrsko područje njeguje živu suradnju sa drugim društvima i hrvatskim katoličkim zajednicama na Ruhrskom području.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije