U Beču održan prvi seminar hrvatskog folklora

Mijić: Pjesmom i plesom prošetali smo Slavonijom, Turopoljem i Prigorjem

Anno '93
Foto: T. Divković
1/4
15.10.2016.
u 12:27

Sudionike seminara, njih 70-ak različite životne dobi, uvodno je pozdravio Branimir Lončar, zamjenik hrvatske veleposlanice u Austriji

"Koliko je zanimanje naših ljudi za folklor, potvrđuje i veliki odaziv hrvatskih folklornih udruga na seminar u Beču", pohvalio se organizator Perica Mijić.

"Na prvi susret pozvali smo samo hrvatske udruge i gradišćanske Hrvate, a sljedeće godine očekujemo dolazak i naših austrijskih prijatelja, pravih zaljubljenika u folklor", dodao je ovaj predsjednik Austrijsko-hrvatske krovne udruge za obrazovanje, kulturu i socijalno u Beču "Anno '93".

Sudionike seminara, njih 70-ak različite životne dobi, uvodno je pozdravio Branimir Lončar, zamjenik hrvatske veleposlanice u Austriji. 

Tom prigodom prisutnima je skrenuo pažnju na značaj očuvanja hrvatskog jezika, kulture, glazbe, narodnih nošnji i starih drevnih običaja.

"Izabranim pjesmama i plesovima prošetali smo Slavonijom, Turopoljem i Prigorjem", istaknuo je Mijić i dodao kako su polaznici seminara dobili motivaciju da naučeno prenesu u svoje matične sredine. 

Susret je sponzorirao Blaško Papić, predsjednik Kulturnog sportskog društva Zagreb - Beč, uz pokroviteljstvo FSG-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije