Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Veliki uspjeh: Hrvatski izjednačen s ostalim materinskim jezicima u Austriji

Na novinarski upit znači li to da se ukida dosadašnja nastava na takozvanom BHS-u (bosansko-hrvatskom-srpskom), Hraste Sočo je odgovorila kako je to pitanje Republike Austrije
13. listopada 2016. u 11:42 1 komentara 1343 prikaza
Iva Hraste Sočo
Foto: Petar Tyran

Program suradnje na području kulture i obrazovanja od 2016. do 2019. između Austrije i Hrvatske, sukladno ugovoru koji su dvije vlade sklopile 2004. godine, potpisan je u utorak.

Pomoćnica ministra kulture Republike Hrvatske dr. sc. Iva Hraste Sočo i direktorica Kulturno-političke uprave u Ministarstvu za Europu, integraciju i vanjske poslove Republike Austrije dr. Teresa Indjein, sastale su se u Beču.

Kako je novinarima rekla hrvatska predstavnica, Program će doprinijeti daljnjem unapređenju kulturnih i obrazovnih bilateralnih odnosa dviju zemalja.

Šibensko-kninska županija Poslovna suradnja U Hrvatskoj trenutačno posluje 700 austrijskih tvrtki

"Posebno važno za naše ljude ovdje je da se naglašava potreba nastave hrvatskog jezika i kulture unutar institucionalnog okvira Republike Austrije, i to pod istim uvjetima kakve imaju drugi materinski jezici", naglasila je pomoćnica ministra kulture. 

Prema njezinim riječima, ovakva ponuda je opravdana budući da je hrvatski 24. službeni jezik Europske unije.

Na novinarski upit znači li to da se ukida dosadašnja nastava na takozvanom BHS-u (bosansko-hrvatskom-srpskom), Hraste Sočo je odgovorila kako je to pitanje Republike Austrije.

Potpisnice Programa ocijenile su dvodnevni sastanak austrijsko-hrvatskog mješovitog povjerenstva vrlo uspješnim. 

  • fakin2012:

    još kad bi romski kralj Bandić izjednačio jezike u Zagrebu :-)