35. Bečki maraton

Među više od 40 tisuća maratonaca i 205 hrvatskih natjecatelja

Foto: Zlatko Medibach
1/4
25.04.2018.
u 09:36

S obzirom na to da je bilo neuobičajeno toplo vrijeme za travanj, naš sugovornik napomenuo je kako vrhunski trkači nisu uspjeli popraviti neke od rekorda

Na 35. bečkom maratonu, održanom u nedjelju u glavnom austrijskom gradu, sudjelovalo je više od 41 tisuće maratonaca iz čak 120 zemalja svijeta, među kojima i 205 hrvatskih natjecatelja.

"Najviše ih je bilo u kategoriji polumaratona, ali i 30-ak u punoj udaljenosti od 42 kilometra", rekao je Zlatko Medibach, maratonac i član predsjedništva Kulturnog i sportskog društva "Zagreb" u Beču, na čijem je čelu Blaško Papić.

"Amadea Medibach, hrvatska predstavnica na bečkom maratonu, tzv. VCM Ambasador Croatia, uz svoj polumaraton bila je i prva trkačica u štafeti broj 1, u kojoj su još trčali Mateo i Ivan Smej i ja", naglasio je Medibach, koji je već godinama glavni koordinator za sve hrvatske sudionike. 

S obzirom na to da je bilo neuobičajeno toplo vrijeme za travanj, naš sugovornik napomenuo je kako vrhunski trkači nisu uspjeli popraviti neke od rekorda, dok je istaknuti nositelj maratonskog rekorda Kenijac Dennis Kimetto morao odustati.

Pobjednik ovogodišnjeg maratona bio je Marokanac Salaheddine Bounadder, a kod žena, kao i prošle godine, pobijedila je Kenijka Nancy Kiprop. Bounadder je stazu od 42 kilometra pretrčao za dva sata, devet minuta i 29 sekundi.

Ono što uvijek prethodi već tradicionalnom međunarodnom maratonu jest susret u Gradskoj vijećnici dan uoči utrke. Među brojnim natjecateljima na tzv. Barbo Loading Partyju, između ostalih, bili su i hrvatski sudionici te njihovi vjerni navijači.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije