Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Mario (33) boluje od teške bolesti: 'Ne želimo izgubiti nadu niti izgubiti Maria'

Marijeva sestra poslala je pismo pomoći, koje prenosimo u cijelosti
16. travnja 2021. u 10:45 0 komentara 152 prikaza
Foto: Fenix Magazin

Zagrepčaninu Mariu Puškariću sa 17 godina je dijagnosticirana multipla skleroza. Sada ima 33 godine i potrebno mu je liječenje u bolnici u Frankfurtu koje je izazito skupo, a obitelj nema dovoljno novaca te traži pomoć sve građane koji su u mogućnosti. 

ISTRAŽIVANJE ISELJENIŠTVA Humanitarna udruga 'fra Mladen Hrkać' pokrenula projekt “ZA-JEDNO.HR”

Marijeva sestra poslala je Fenix Magazinu pismo pomoći, koje prenosimo u cijelosti:

''Moje ime je Marina Puškarić,

ovo je priča o mom bratu Mario. Odrastao je kao normalan, vedar i zdrav dječak pun entuzijazma za budućnost, sve dok ga u dobi od 17 godina nije snašla dijagnoza multiple skleroze. Treninge nogometa i druženje s prijateljima zamijenio je šepanjem u četiri zida, pa kolicima, a naposljetku i krevetom iz kojeg ne može ustati.

Dijagnoza mu je službeno potvrđena tek tri godine kasnije. Primio je terapiju citostaticima, inače onkološkim lijekom koji potiskuje imunitet kako bi se usporio tijek bolesti, a bio je i kandidat za liječenje matičnim stanicama, no kako mu se stanje pogoršalo u dobi od samo 24 godine terapije su prekinute te je tri godine proveo bez ikakve terapije. To je rezultiralo pogoršanjem njegove bolesti te do 28 godine više nije mogao sjediti ni u kolicima, kao ni samostalno obavljati nuždu te je ostavljen na 24 satnu brigu naše majke.bog slabog imuniteta i radikalnog propadanja mišića te stanja, liječnici su odbili davati mu drugu terapiju u strahu da ga to ne ubije. To je nas kao obitelj natjeralo da potražimo druga rješenja izvan hrvatskog zdravstvenog sustava.

TUŽNA VIJEST Preminuo glasoviti hercegovački franjevac, akademik fra Serafin Hrkać

Tko poznaje Maria zna da je on nevjerojatan – i 15 godina nakon dijagnoze te potpuno nepokretan i ovisan o tuđoj pomoći on se i dalje smije te širi radost i ohrabruje nas.
Ipak, ono što ga najviše muči kao ponosnog mladića je to sto ga drugi moraju hraniti, presvlačiti, prati…

Kako smo iscrpili sve mogućnosti našeg zdravstva, došli smo do bolnice u Frankfurtu koja nam nudi upravo to. Riječ je o programu s matičnim stanicama, koji traje 40 dana a košta 80.688 eura..

Ne želimo izgubiti tu nadu niti ne želimo izgubiti Maria – on je naš brat, sin, prijatelj, netko tko je unatoč svim preprekama pun želje za životom i stvaranjem novih uspomena.

U RIMU Preminuo Carlo Steinfl, suradnik iz Vinkovaca na kauzi sv. Nikole Tavelića

Gledajući svog brata kako svaki dan sve više propada, jednostavno mi je kao sestri teško i nemoguće bespomoćno gledati. Iz tih razloga odlučila sam pokrenuti humanitarnu akciju prikupljanja donacija za njegovo liječenje jer ovo je naša zadnja prilika da reagiramo prije negoli bude prekasno''.

Mariju i njegovoj obitelji možete pomoći uplatom: 

Podaci za uplatu: Udruga za promicanje nenasilja u društvu T.E.A.M.
Broj računa: HR8723400091111084387
Za uplate iz inozemstva:SWIFT: PBZGHR2X. Privredna banka Zagreb (PBZ).
Obavezno s naznakom u opisu plaćanja: prikupljanje financijskih sredstava za liječenje Mario Puškarić

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.