Danas počinju radovi

Lijepe vijesti za Hrvatsku katoličku misiju Koblenz

Pixabay
10.05.2019.
u 08:53

Bistu i cijeli projekt blagoslovit će i za javnost otvoriti trierski biskup dr. Stephan Ackermann 9. veljače 2020.

"Radosna srca u 49. godini postojanja Hrvatske katoličke misije Koblenz objavljujemo da u petak 10. svibnja u 16 sati počinju radovi na uređenju trga ispred crkve sv. Franje na kojem ćemo u trajni spomen na postojanje naše zajednice i boravak Hrvata u gradu Koblenzu postaviti bistu blaženog kardinala Alojzija Stepinca, zagovornika misije od veljače 2010. godine", javlja Hrvatska katolička misija Koblenz.

Radovi će početi u petak i teći će u nekoliko faza: priprema zemljišta, postavljanje kamenog popločenja, mramorni dio, podest za bistu, postavljanje klupa i ograde, uređenje zelenila uz ogradu i na kraju, kao vrhunac ovog projekta, postavljanje biste bl. kardinala Stepinca uz dvojezičnu ploču. 

Bistu i cijeli projekt blagoslovit će i za javnost otvoriti trierski biskup dr. Stephan Ackermann 9. veljače 2020. prilikom proslave 50. godišnjice postojanja Hrvatske Katoličke Misije Koblenz.

"Bista kardinala Stepinca koju izrađuje poznati akademski kipar Vid Vučak kao i cjelokupni projekt financirat će se providnošću Božjom i darovima članova i prijatelja naše zajednice te će biti naš dar svim generacijama naših sunarodnjaka u Koblenzu od sredine prošlog stoljeća do danas, ali i naš dar generacijama koje ostaju za nama kao podsjetnik, znak i simbol", piše u poruci.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije