Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Lijepe vijesti za Hrvatsku katoličku misiju Koblenz

Bistu i cijeli projekt blagoslovit će i za javnost otvoriti trierski biskup dr. Stephan Ackermann 9. veljače 2020.
10. svibnja 2019. u 08:53 0 komentara 73 prikaza
Foto: Pixabay

"Radosna srca u 49. godini postojanja Hrvatske katoličke misije Koblenz objavljujemo da u petak 10. svibnja u 16 sati počinju radovi na uređenju trga ispred crkve sv. Franje na kojem ćemo u trajni spomen na postojanje naše zajednice i boravak Hrvata u gradu Koblenzu postaviti bistu blaženog kardinala Alojzija Stepinca, zagovornika misije od veljače 2010. godine", javlja Hrvatska katolička misija Koblenz.

Croatia Koblenz Jakov Vranković Kako je članak objavljen u Večernjem listu oživio nogometni klub u Koblenzu

Radovi će početi u petak i teći će u nekoliko faza: priprema zemljišta, postavljanje kamenog popločenja, mramorni dio, podest za bistu, postavljanje klupa i ograde, uređenje zelenila uz ogradu i na kraju, kao vrhunac ovog projekta, postavljanje biste bl. kardinala Stepinca uz dvojezičnu ploču. 

Bistu i cijeli projekt blagoslovit će i za javnost otvoriti trierski biskup dr. Stephan Ackermann 9. veljače 2020. prilikom proslave 50. godišnjice postojanja Hrvatske Katoličke Misije Koblenz.

Duhovna skrb Priča o povijesti Hrvatske katoličke misije Göttingen i Braunschweig

"Bista kardinala Stepinca koju izrađuje poznati akademski kipar Vid Vučak kao i cjelokupni projekt financirat će se providnošću Božjom i darovima članova i prijatelja naše zajednice te će biti naš dar svim generacijama naših sunarodnjaka u Koblenzu od sredine prošlog stoljeća do danas, ali i naš dar generacijama koje ostaju za nama kao podsjetnik, znak i simbol", piše u poruci.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.