Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Korejski institut za znanost i tehnologiju nudi stipendije za šestomjesečno stažiranje

Prednosti su sudjelovanje u nacionalnim projektima istraživanja i razvoja: više od 90 posto KIST-ova proračuna za istraživanje i razvoj dolazi iz vladinih i institucionalnih programa – 302 milijuna USD (prosinac 2018.)
16. rujna 2019. u 22:35 0 komentara 18 prikaza
Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL

Korejski institut za znanost i tehnologiju (KIST) nudi stipendije za šestomjesečno stažiranje (pripremni program) za izvrsne kandidate koji se u jesenskom semestru 2020. godine namjeravaju upisati na diplomski ili poslijediplomski studij na KIST-u.

Prijavite se Stipendije za internetsko učenje hrvatskog jezika

Ovaj program stažiranja pomaže izvrsnim studentima da prije početka diplomskog/poslijediplomskog programa na KIST-u steknu iskustva u nekoliko specifičnih srodnih istraživačkih područja i laboratorija. 

Program obuhvaća satove engleskog jezika (kako bi pomogli studentima da ispune KIST-ove minimalne zahtjeve testa engleskog jezika potrebne za upis redovitog diplomskog/poslijediplomskog studija), program korejskog jezika te znanstveno-istraživačku terensku obuku. Stažisti koji udovoljavaju minimalnim zahtjevima testa engleskog jezika započet će terensku obuku bez pohađanja nastave engleskog jezika.

Smjernice za program stažiranja na KIST-ovoj školi za proljetni semestar 2020. godine

Uvjeti su da potencijalni kandidat mora imati akademski naziv prvostupnika ili magistra ili se očekuje da će ga steći do kolovoza 2020. godine te da je spreman prijaviti se na diplomski ili poslijediplomski studij na KIST-u u jesenskom semestru 2020. nakon završetka staža.

Do 1. prosinca 2019. Evo kako možete do bavarske godišnje stipendije za diplomske i poslijediplomske studije

Razdoblje stažiranja: od 6. siječnja do 26. lipnja 2020. godine.

Troškovi školarine i prijava: pokriva KIST. Mjesečne stipendije iznose 900 USD za prvostupnike i 1000 USD za magistre.

Prednosti: sudjelovanje u nacionalnim projektima istraživanja i razvoja. Više od 90 posto KIST-ova proračuna za istraživanje i razvoj dolazi iz vladinih i institucionalnih programa – 302 milijuna USD (prosinac 2018.).

Odličan fakultet: 150 profesora izabrano između 600 doktora znanosti na KIST-u. Nacionalni istraživački institut djeluje dulje od 50 godina, stječu se znanja i razvija tehnologija, na raspolaganju je vrhunska istraživačka oprema/uređaji.

Studentske pogodnosti: raznovrsni akademski/kulturni događaji za studente, popust na mnogim glavnim turističkim odredištima u Koreji, prvoklasni smještaj u studentskom domu za 120 USD mjesečno i sveobuhvatno osiguranje za šestomjesečni staž.

Potencijalna istraživačka područja i savjetnici mogu se pronaći na ovoj poveznici.

Rekordan broj Objavljena konačna bodovna lista stipendista za učenje hrvatskog jezika

Prijava za stipendije podnosi se na ovoj poveznici. Rok je 4. listopada 2019.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.