Više od sto tisuća hodočasnika

Hrvati iz BiH mole pomoć Hrvatske u gradnji mosta na Usori

Most na Usori
Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
1/4
15.11.2017.
u 09:16

Kardinal Puljić naglasio je kako se samo u tri navrata tijekom godine u svetištu okupi više od sto tisuća hodočasnika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i inozemstva te da se postojeći željezni most treba zamijeniti

Državni tajnici Zvonko Milas i Nikola Mažar obećali su tijekom sastanka s vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem i dopredsjednikom Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Josipom Jerkovićem, u marijanskom svetištu Kondžilo u Komušini kod Teslića, potporu tamošnjim Hrvatima. 

Razlog posjeta bila je izgradnja mosta preko rijeke Usore, koji je od vitalnog interesa za naše ljude.

"Svetište u Kondžilu duhovno je središte Hrvata u Bosni i Hercegovini, no ono nosi i poruku te svjedoči o višestoljetnoj prisutnosti naših ljudi na ovom području. To je ono što sve nas obvezuje da ustrajemo u naporima kako bi se omogućio održivi povratak i ostanak Hrvata u ovom kraju i to je ono što ova Vlada čini", rekao je državni tajnik Milas. 

Kardinal Puljić naglasio je kako se samo u tri navrata tijekom godine u svetištu okupi više od sto tisuća hodočasnika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i inozemstva te da se postojeći željezni most treba zamijeniti. 

Dopredsjednik Republike Srpske Jerković izjavio je kako je most potrebno izgraditi što prije te je zamolio predstavnike središnjih državnih ureda da projekt izgradnje uvrste u sljedeće programe pomoći koje provodi Vlada Republike Hrvatske.

Milas i Mažar sastali su se i s načelnikom općine Teslić Milanom Miličevićem koji je obećao pružiti svu tehničku i administrativnu pomoć za izgradnju novoga mosta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije